Paklen žrijeb za BiH: Igramo protiv velesila!

Žrijeb je održan u Parizu

Paklen žrijeb za BiH: Igramo protiv velesila!

Admin Čaušević

Fudbalska reprezentacija BiH je saznala svoje rivale u narednom izdanju Lige nacija. Kao što je poznato bh. nacionalni tim će se takmčiti u Ligi A sa najboljim evropskim selekcijama.

Pred početak žrijeba održanog u Parizu Bosna i Hercegovina se nalazila u četvrtom šeširu što znači da je izbjegla Srbiju, ali je mogla dobiti Hrvatsku koja se nalazila među nositeljima.

Voljom žrijeba kojeg je vodio proslavljeni Juan Mata je odlučeno da raspored grupa A Lige nacija bude sljedeći:

Grupa A: Hrvatska, Portugal, Poljska, Škotska

Grupa B: Italija, Belgija, Francuska, Izrael

Grupa C: Nizozemska, Mađarska, Njemačka, BiH

Oglasi

Grupa D: Španija, Danska, Švicarska, Srbija

Bosni i Hercegovini će biti ovo drugi nastup u Ligi A, u prvom u grupi sa Italijom, Nizozemskom i Poljskom popularni Zmajevi su ispali u Ligu B.

Utakmice grupne faze bit će odigrane već jesenas. Po dva kola će biti odigrana u septembru, oktobru i novembru. Prvo je na programu od 5. do 7. septembra, a posljednje od 17. do 19. oktobra.

UEFA je odlučila promijeniti pravila pred novo izdanje pa se tako povećao broj utakmica iz razloga da takmičenje postane zanimljivije.

Umjesto da pobjednici četiri grupe iz Lige A igraju svojevrsni final-four kao što je to bio slučaj do sada uvodi se četvrtfinale u koje će se plasirati po dvije najbolje plasirane ekipe.

Dok će trećeplasirani iz Lige A će igrati protiv drugoplasiranih iz Lige B za promociju ili ispadanje. Također će trećeplasirani iz Lige B igrati protiv drugoplasiranih iz Lige C po istom sistemu.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Igrat će se dvije utakmice, dok će biti odigran i play-off između dvije najbolje rangirane četvrtoplasirane ekipe iz Lige C i dvije drugoplasirane iz Lige D.

Podsjećanja radi, titulu prvaka Lige nacija brani reprezentacije Španije koja je u finalu boljim izvođenjem penala pobijedila Hrvatsku.

Top Komentari

Chwilla
A ko nije za nas u ovom trenutku velesila? Za nas je i Lihenstajn sad velesila Muko moja predji na drugog!
3 0
San Marino je za vas sila
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi