Galin: Velež je u poziciji da mora razmišljati o nama

Napadač NK Jedinstvo za SportSport.ba

Galin: Velež je u poziciji da mora razmišljati o nama

Samir Mlaćo

U zimskom prelaznom roku redove NK Jedinstvo pojačao je 26-godišnji Miloš Galin, koji je posljednji angažman imao na Malti, tačnije timu Sliema Wanderersa.

U prvom kolu nastavka drugog dijela sezone Prve lige Federacije Bišćani su remizirali sa Orašjem (1:1), a u subotu će u velikom derbiju ugostiti starog rivala mostarski Velež.

"Nakon niza komplikacija i nerealizacije transfera van naše zemlje, te pored nekih ponuda iz BiH odlučio sam ipak da ostanem kući u svom klubu i dam sve što je u mojoj moći da pomognem Jedinstvu u ostvarenju cilja. To je opstanak u ligi, a sigurno je da novi vjetrovi pušu u NK Jedinstvo i ako Bog da svi se nadamo da će sve krenuti na bolje. Ligu napušta šest klubova i vrlo je mala bodovna razlika od prvog do zadnjeg, te će sigurno do kraja prvenstva biti velika borba kako za vrh, tako i opstanak u ligi. Ekipa je poprilično mlada, tačnije nikad mlađa u historiji, ali uz nas par iskusnijih igrača. Sigurno da ti mogu sve to nadoknaditi borbenošću kao što su pokazali i u Orašju", priča za SportSport.ba napadač Jedinstva Miloš Galin.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pred duel sa Veležom u Jedinstvu vlada veoma dobra atmosfera.

"Bez obzira na stanje na tabeli nama je svaka utakmica kao posljednja i tako moramo da se odnosimo. Otvorili smo dobro nastavak prvenstva sa gostujućim bodom koji je doprinjeo samopouzdanju igrača, ali tek sada trebamo da pokažemo pravo lice u utakmici sa Veležom. Ta utakmica uvijek privlači dosta pažnje, derbi je, a Bihać već trese blaga euforija i dosta se priča na ulicama o toj utakmici. Mi ne razmišljamo puno o Veležu, oni su u takvoj situaciji da moraju da razmišljaju o nama,  tako da ćemo igrat našu igru, borit se kao što smo to i učinili i prošlu utakmicu, te sve osim tri boda za nas će biti neuspjeh. Očekujemo i podršku naših navijača", jasan je bio Galin. 

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi