Bosna Sema nastavila trenirati, Alihodžić traži pojačanja

Tim iz Sarajeva u trenažnom procesu

Bosna Sema nastavila trenirati, Alihodžić traži pojačanja

S. Mlaćo

Nogometaši Bosna Seme iz Sarajeva nisu otišli na zimsku pauzu i nakon završetka prvog dijela sezone u Prvoj ligi Federacije.

 Naime, oni su nastavili redovno trenirati, te će tek krajem godine na odmor.

"Plan je da treniramo do 25. decembra, a zatim slijedi pauza. Prozivka je 14. januara. Smatramo da su tri mjeseca pauze puno i mi smo ostali trenirati. To je prelazni period, fino je vrijeme, imamo fin teren i momci održavaju fizičku spremu da se odmah ne opuste, ali i da isprobamo neke igrače", kazao je za SportSport.ba trener Bosna Seme Emir Alihodžić.

Timu koji svoje utakmice igra na najvećem bh. stadionu svaki dan na probi je nekoliko novih igrača, pa smo našeg sagovornika upitali više o mogućim pojačanjima.

"Ima igrača na probi. Stalno dolaze, javljaju se, ovo je prilika da se posvetimo njima. Imamo nekih razgovora, a nama treba 3-4 igrača koji će biti prava pojačanja i koji će unaprijediti našu igru. Ne oni koje ćemo čekati, jer smo u opasnoj zoni. Ako kažem da nam trebaju 3-4 igrača, to znači da nam je na svakoj poziciji potreban dobar igrač", dodao je Alihodžić. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bosna Sema je prvi dio sezone okončala na 12 mjestu sa 18 osvojenih bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti