Krunić: Imaju specifičan stil igre, ali mislim da je dobar za nas

Baraž za EP

Krunić: Imaju specifičan stil igre, ali mislim da je dobar za nas

A. Beganović

Utakmice Lige nacije protiv Italije i Poljske je propustio zbog lakše povrede, no fudbaler Milana Rade Krunić spreman je za nova iskušenja našeg nacionalnog tima.

Krunić smatra da je duel sa Sjevernom Irskom najznačajniji za našu reprezentaciju i dan uoči susreta govori da je potpuno spreman, kako psihički tako i fizički.

"Drago mi je što sam ponovo tu, prošli put sam imao lakšu povredu. U razgovoru sa selektorom sam dogovorio da je bolje da ništa ne rizikujemo da bi bio spreman za ovu da kažemo mnogo bitniju utakmicu", istakao je Krunić i dodao:

"Najbitnija utakmica, naš cilj je Evropsk oprvenstvo. Lično se spremam kao za svaku utakmicu. Bitno je da se odmorimo psihički i fizički i da dobrim treningom i razmišljanjem o utakmici se spremimo na najbolji mogući način."

Fudbaler Milana svjestan je da Sjeverne Irska ima specifičan stil igre, ali smatra da i to odgovora našem nacionalnom timu.

"Imaju specifičan stil igre, na svu sreću smo imali smo priliku da ih upoznamo kroz Ligu nacija i da smo ih pobijedili. I to će biti prednost za nas jer ulazimo psihički bolje pripremljeni u utakmicu. Pored toga što im je stil igre specifičan smatram da će biti dobar za nas", govori Krunić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na kraju se Krunić osvrnuo i na činjenicu da će Zmajevi imati podršku s tribina.

"Što se tiče publike, dobra je stvar da će biti prisutan određen broj. Mnogo je drugačije, koliko god da bude dozvoljeno. Bolje je i 1000 ljudi nego da nema niko. Koliko god da bude publike siguran sam da će pružiti pravu podršku i radujem se tome.

Top Komentari

Barbarez9
Hajmo Lave, pojedi Irce!!!!
3 0
tbra
Pravi igrac
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti