Foto: Screenshot

Trener Zvijezde 09 rekao sve što mu leži na duši

Bošnjaković nakon pobjede na Tušnju: Hvala mojoj Upravi što je dovela čovjeka koji ne zna...

Ekipa Zvijezde 09 je danas gostovala na Tušnju gdje je u zadnjoj utakmici 29. kola Premijer lige BiH savladala domaći Tuzla City sa 1:3.

Zvijezda 09 je ovom pobjedom došla u sjajnu situaciju kada je opstanak u pitanju, a trener Milenko Bošnjaković je nakon utakmice bio izuzetno ponosan na svoje izabranike.

"Ne da sam zadovoljan, prezadovoljan sam. Hvala mojim igračima, igraju za sebe, za klub i za mene. Ja sam presretan što sam trener ove grupe momaka - divnih, karakternih momaka koji imaju strašnu volju za igrom i dokazivanjem. Mi treneri smo bez njih ništa", poručio je Bošnjaković, pa nastavio:

"U trenerskom žargonu se u zadnje vrijeme pojavila jedna floskula - 'nemam igrača i nemam puno takmičarskih igrača', ma šta god to značilo. Ja ne poznajem taj izraz 'nema takmičarskih igrača'. Mi smo danas nastupili bez pet standardnih fudbalera, nastupili smo sa dva polaznika akademije. Nastupili smo sa Mehmedagićem koji šest mjeseci nije odigrao utakmice, sa Govedaricom kojem je ovo treća-četvrta utakmica da je odigrao svih 90 minuta i imam ekipu. Imam ekipu zato što radim. Fudbal nije matematika, nije nuklearna fizika... Analiziraš, skautiraš i na osnovu toga oučiš dobre i loše strane ekipe. Napraviš trening kojim ćeš anulirati bolje i iskoristiti lošije strane protivnika."

"Dođeš, odigraš, pobjediš ili izgubiš. Ako pobjediš odeš u svlačionicu i poljubiš svoje momke i zahvališ im se, a pogotovo ako izgubiš... Ja jedva čekam da završim ovaj razgovor da poljubim svoje momke, oni su zaslužili svu pažnju ovog svijeta", poručio je Bošnjaković, pa dodao:

"Mi sa još jednom utakmicom rješavamo svoj opstanak, a to je bilo gotovo nemguće. Ja se divim svojoj Upravi koja je imala hrabrosti mene da dovede, čovjeka koji je neiskusan, čovjeka koji ne zna, čovjeka koji je svugdje dobro došao osim u svom gradu i čovjeka koji je napravljen neznalicom u svom gradu. Ja sam Milenko Bošnjaković magistar nauka iz oblasti sporta i tjelesnog odgoja, nosilac UEFA Pro licence. To sam ja, ali u svom gradu mi ne daju da radim. Sva sreća ima onih koji su spremni dati mi priliku".

Inače, Milenko Bošnjaković je prije preuzimanja Zvijezde 09 polovinom marta ove godine bio trener u Tuzla Cityju (tadašnja Sloga Simin Han), Radničkom iz Lukavca, Slavenu iz Živinica i Drini iz Zvornika, dok je kratko bio angažovan i u Slobodi.

Sjajno prvo poluvrijeme na Tušnju i pobjeda Zvijezde 09 nad Tuzla Cityjem za bijeg u mirnu luku

Duelom Tuzla Cityja i Zvijezde 09 na Tušnju danas je zatvoreno 29. kolo Premijer lige BiH. Na Tušnju je viđena zanimljiva predstava, a pobjedu rezultatom 1:3 su slavili gosti iz Stanišića.

Sami početak susreta nije donio previše uzbuđenja. Domaći su na otovaranju imali terensku inicijativu, ali nije bilo većih šansi.

Ipak, u 14. minuti gosti stižu do vodstva. Fudbaleri Zvijezde 09 su sjajno istrčali kontru, a istu je odličnim lob udarcem završio Govedarica.

I nakon gola Govedarice za 0:1 Tuzla City je nastavio sa svojim igrom. Imali su domaći inicijativu, a ona im se isplatila u 23. minuti kada su stigli do poravnanja preko Voje Ubiparipa koji je iskoristio lošu reakciju odbrane gostiju i pogodio za 1:1.

Nakon izjednačenja Tuzla Cityja gledala se žestoka broba dvije ekipe na sredini terena, a onda furioznih nekoliko minuta Zvijezde 09 za dva brza gola.

Prvo je u 35. minuti Zvijezda 09 stigla do novog vodstva sjajnim volej udarcem "iz prve" Huseinbašića, da bi samo par trenutaka kasnije Miljan Govedarica postigao svoj drugi gol na utakmci za 1:3. Ponovo je Govedarica krunisao odličnu kontru svog tima. Prethodno su domaći pogriješili na sredini.

Na odmor se otišlo prednošću gostiju od 1:3, a otvaranje nastavka je ponovo donijelo inicijativu Tuzla Cityja.

Ipak u drugom poluvremenu je bilo manje uzbuđenja nego u prvom.

Pokušavali su domaći preko Murge i Stojčeva koji je ušao u igru sa klupe, dok je Zvijezda 09 i dalje bila najopasnija kada je pred golom protivnika bio Govedarica. Ipak, većih prilika nije bilo.

Do kraja je ostalo 1:3, pa je Zvijezda 09 upisala veliki trijumf.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zvijezda 09 je tako vezala dva trijumfa u PL, a sa današnja tri boda je stigla do ukupno 34 i u dobroj je poziciji kada je opstanak u pitanju.

Tuzla City je ostao 10. sa 30 bodova, šest više od Krupe u zoni ispadanja.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adonuman
Slobodi je falilo PET IGRAČA molicu lijepo protiv svakoga osim protiv sarajeva
7 0
milivoje
Dje si fudbalski magu,koliko je Stanisic izletio Husicu
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi