Bošnjaković: Svaki bod je bitan u borbi za opstanak

Prva liga FBiH

Bošnjaković: Svaki bod je bitan u borbi za opstanak

E. Dindić

U Fudbalskom klubu Radnički iz Lukavca održana je press konferencija pred početak drugog dijela prvenstva Prve lige FBiH, te najavljeno gostovanje ekipi Rudara u Kaknju u okviru 16.kola.

Šef stručnog štaba ekipe iz Lukavca Milenko Bošnjaković obratio se prisutnim novinarima, te osvrnuo se na odrađene pripreme kao i ambicije kluba u drugom dijelu sezone. 

"Što se tiče pripremnog perioda, mi smo dali sve od sebe da odradimo najbolje što znamo. Vremenski uslovi su diktirali tok priprema, kao i stanje terena u Lukavcu ali mislim da je sve odrađeno u suštini jako dobro i kvalitetno".

Ekipa iz Lukavca ulazi u drugi dio sezone, sa podmlađenim sastavim kojem je jedini cilj opstanak u Prvoj ligi FBiH.

"Ostanak kapitena Salihovića u klubu je naše najveće pojačanje. Igračka križaljka je završena, prostora ni za jednog više igrača nema, dobili smo uglavnom neafirmisane mlade igrače koji su došli da se dokažu, da pokušaju izboriti opstanak sa Radničkim što bi bio njihov najveći uspjeh u karijeri. U ovoj situaciji ne postoji ni trener ni igrač koji može obećati, opstat ćemo u ovoj ligi, ili nećemo. Situacija nije dobra, borit ćemo se, trudit ćemo se. Ono što možemo obećati to je borba, i bacanje na glavu za svaku loptu i za svaki bod", zaključio je Bošnjaković. 

Prisutnim novinarima obratio se i kapiten ekipe Mirnes Salihović koji je iznio svoja razmišljanja pred važan duel u Kaknju sa ekipom Rudara. 

"Vjerujem u ove momke, atmosfera u ekipi je odlična i ako svi damo sve od sebe vjerujem da se možemo vratiti iz Kaknja neporaženi.", kratak je bio Salihović. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Utakmica Prve lige FBiH za nogometaše između Rudara iz Kaknja i ekipe Radničkog iz Lukavca igra se 4.3.2017 sa početkom u 15:00h.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti