Bosz: Overmarsu sam napisao da Ajax može osvojiti Ligu prvaka, on mi je rekao da ludim
Peter Bosz vodio je ekipu Ajaxa u sezoni 2016/17, a nakon preuzeo je Borussiju Dortmund, dok trenutno vodi Bayer Leverkusen (Foto: EPA)

Bivši trener Ajaxa

Bosz: Overmarsu sam napisao da Ajax može osvojiti Ligu prvaka, on mi je rekao da ludim

S. Bošković

Fudbaleri Ajaxa su ovogodišnji hit Lige prvaka.

Tim iz Amsterdama igra sjajno, te se nalazi na korak od plasmana u finale elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Nakon prolaska grupe, mladići iz Ajaxa su prvo izbacili aktualnog evropskog prvaka Real Madrid, a onda su u sjajnom dvomeču iz takmičenja izbacili i jednog od favorita za osvajanje, Juventus.

Mali broj je onih koji su vjerovali u Ajaxov ovosezonski uspjeh, pogotovo kad se uzme u obzir da je tim u Ligu prvaka krenuo iz kvalifikacija.

No, jedan od onih koji su od početka znali da je ovaj tim mladića pojačan s nekoliko iskusnih stvari sjajan, te da može daleko je Peter Bosz, trenutni trener Bayera iz Leverkusena i bivši trener Ajaxa.

Bosz je za inostrane medije ispričao jednu kratku anegdotu:

"Gledao sam Ajax u augustu, u kvalifikacijama za Ligu prvaka i mislio sam da su brilijanti. Poslao sam poruku Marcu Overmarsu gdje sam im čestitao na izborenom plasmanu u grupnu fazu, te sam mu rekao da mogu osvojiti takmičenje. On mi je odgovorio kratko: 'Ludiš".

Ajax u srijedu na domaćem terenu dočekuje Tottenham, a domaći tim ima prednost od 1:0 iz prve utakmice, te će sigurno učiniti sve da je ne ispuste, te da se plasiraju u finale Lige prvaka i nastave svoju ovosezonsku bajku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ukoliko se plasiraju u finale tamo će snage odmjeriti s boljim iz ogleda Barcelone i Liverpoola. Katalonski tim iz prvog susreta ima prednost od 3:0, a uzvrat se igra sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi