Bayern u trci s vremenom: Dogovor je tu, avion još nije poletio, a ostalo je malo vremena

Transfer vrijedan 68 miliona eura

Bayern u trci s vremenom: Dogovor je tu, avion još nije poletio, a ostalo je malo vremena

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern pokušat će do kraja prijelaznog roka završiti transfer portugalskog veznjaka Joaa Palhinhe iz Fulhama. Dogovor s Fulhamom postoji, ali avion s 28-godišnjim fudbalerom još ne polijeće iz Londona.

Joao Palhinha bi do 18 sati mogao postati novi igrač Bayerna. Bavarski velikan čini sve kako bi završio transfer portugalskog fudbalera i dogovor je jako blizu realizacije.

Klubovi su dogovorili sve cifre. Transfer je vrijedan ukupno 68 miliona eura, no avion s portugalskim fudbalerom još nije poletio iz Londona i sada je bavarski klub u trci s vremenom jer se prijelazni rok u Njemačkoj završava u 18 sati.

Ono što se čeka je konačno 'da' rukovodstva Fulhama. Nakon toga će igraču biti dozvoljeno da poleti prema Minhenu i da kompletira transfer karijere.

Joao Maria Lobo Alves Palhares Costa Palhinha Goncalves, kako glasi puno ime ovog fudbalera, je u redove tima s Craven Cottagea stigao u ljeto prošle godine. Fulham je za njegove usluge Sportingu iz Lisabona platio 20 miliona funti.

Oglasi

Upravo je u velikanu iz Lisabona ovaj 28-godišnjak i počeo karijeru. Godinama je nosio dres ovog tima, a išao je na posudbe u Moreirense, Belenenses i Bragu.

Odlazak u Fulham se ispostavio kao pravi potez. Igrao je odličan fudbal u Premiershipu i na kraju će, po svemu sudeći, napraviti transfer karijere.

Treba napomenuti da je Palhinha od 2021. godine standardan član reprezentacije Portugala u čijim redovima je odigrao ukupno 21 utakmicu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Članovi Bayerna ovog ljeta postali su Harry Kane, Kim Min-Jae, Daniel Peretz, Konrad Laimer i Raphael Guarreiro, a bilo je i dosta odlazaka iz kluba.

Dres bavarskog velikana više ne nose Sadio Mane, Lucas Hernandez, Benjamin Pavard, Marcel Sabitzer, Yann Sommer...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
Do podne je on u Minhenu na ljekarskom pregledu a do 18 sati ce doći i bek!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi