Toliko je 'lijen' da ne želi prstom mrdnuti kako bi napustio Bayern - Razlog je sasvim očekivan
Senegalski defanzivac je do 2024. godine vezan ugovorom za Bayern i nema namjeru da raskine unosan ugovor s klubom (Foto: Instagram)

Njemu je dobro

Toliko je 'lijen' da ne želi prstom mrdnuti kako bi napustio Bayern - Razlog je sasvim očekivan

M. Šljivak

Minhenski Bayern bez ikakve dileme je jedan od najvećih klubova na svijetu i kao takav privlači najbolje fudbalere. Međutim, kao i svi i rukovodstvo bavarskog kluba napravilo je nekoliko pogrešnih poteza, a greška sadašnje strukture je dovođenje Senegalca Bouna Sarra.

Bouna Sarr stigao je u Bayern 2020. godine iz Marseillea. Trebao je biti rješenje za desnu stranu odbrane bavarskog kluba, ali on nikad nije pokazao kvalitet zbog kojeg je doveden.

Ovaj 31-godišnji desni bek ima veoma malu minutažu u bavarskom velikanu. Trener Julian Nagelsmann ne računa previše na njegove usluge, pa ga je klub pokušao poslati negdje drugo u januarskom prijelaznom roku.

Međutim, Sarr očigledno nije imao namjeru napustiti Bayern. Iako ga je Hasan Salihamidžić ponudio brojnim klubovima, iskusni defanzivac nije 'pomakao prstom' da bi se transfer završio.

Zbog nedostatka volje i lijenosti Sarr nije završio transfer, ali prije svega definitivno je riječ o novcu jer je Senegalcu sasvim lijepo u Minhenu bez obzira što ne igra.

Oglasi

On u Bayernu zarađuje 2.5 miliona eura godišnje. Dobro zna da takvu cifru neće nigdje drugo dobiti i ne želim apsolutno ništa mijenjati.

Teško je očekivati da će i narednog ljeta odlučiti da ode. Salihamidžić će ga ponovo pokušati prodati, ali definitivno će to biti veoma težak zadatak jer igrač uopšte ne želi sarađivati.

Treba svakako istaći da, osim što neće ni da čuje o odlasku, Sarr ne radi nikakve druge probleme. Trenira redovno i pošteno zarađuje platu, te je bitna osoba za sunarodnjaka Sadija Manea.

Ipak, to što je blizak sa zvijezdom kluba Bayernu ne znači ništa. Plata od 2.5 miliona eura je problem i Bavarcima bi dobro došao njegov odlazak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bouna Sarr je u dresu Bayerna odigrao 27 utakmica i postigao je jedan pogodak, a ranije je pored Marseillea nosio dres i ekipe Metza.

Za reprezentaciju Senegala 31-godišnji fudbaler nastupio je 13 puta.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti