Bournemouth na krilima Wilsona do pobjede protiv Evertona
Wilson je postigao dva gola

Ekipa Eddieja Howea je nakon dva vezana poraza danas ipak stigla do pobjede

Bournemouth na krilima Wilsona do pobjede protiv Evertona

S. Pašalić, foto: EPA

Bournemouth je u 5. kolu Premier lige na svom terenu savladao Everton sa 3:1.

Gosti su bolje otvorili meč i u 19. minuti su mogli povesti, ali je Richarlison pogodio prečku, a samo četiri minute kasnije je uslijedila kazna.

Igrači domaćeg tima su izveli korner, a najbolje se u gužvi snašao Callum Wilson i pogodio za 1:0, a sudija je gol priznao tek nakon pregleda VAR snimke jer se sumnjalo na ofsajd.

Everton je pred kraj prvog poluvremena ipak stigao do izjednačenja kada je Richarlison u 44. minuti ubacio loptu u šesnaesterac Bournemoutha, a Calvert-Lewin je postigao gol za 1:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U nastavku su domaći ponovo stigli do vodstva kada je Fraser u 67. minuti pogodio za 2:1, a pet minuta kasnije Wilson je postigao svoj drugi gol i povisio na 3:1, a to je na kraju bio i konačni rezultat.

Oba tima sada nakon pet kola imaju po sedam bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi