Ibišević i društvo neće biti sankcionisani nakon kontroverzne proslave

Hertha protutnjala Sassenheimom

Ibišević i društvo neće biti sankcionisani nakon kontroverzne proslave

A. Čaušević

Ubjedljiv gostujući trijumf upisala je Hertha nad Hoffenheimom. Gosti iz Berlina su slavili pobjedu s 0:3, a strijelac vodećeg gola je bio Vedad Ibišević.

Tokom proslave golova Ibišević i društvo nisu poštovali preporuke o držanju distance. Posebno se to odnosi na Dedryka Boyatu koji je u obraz poljubio Marka Grujića.

Iako su izazvali lavinu komentara ovom kontroverznom proslavom igrači Herthe neće biti supsnedovani. Pojasnio je to glasnogovornik DFL-a.

"Za proslavu dat je samo prijedlog kako ne treba slaviti, zbog toga neće biti sankcija", kazao je on komentarišući situaciju poslije danas odigranih mečeva 26. kola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Proslava gola nije dio medicinsko-organizacionog protokola kojeg je postavio DFL za nastavak prvenstva, uslijed toga fudbaleri Herthe ne moraju strahovati od eventualne kazne.

"Nadam se da će ljudi razumijeti. Suzdržati se tokom proslave je samo indicija. Testirani smo šest puta, posljednji put jučer. Svi rezultati su bili negativni. Emocije su dio igre, u suprotnom nema smisla igrati", rekao je trener Herthe, Buno Labbadia.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi