Ibišević: Zašto sam prekršio pravila kod proslave gola? Mi smo strastveni fudbaleri, a ne roboti

Postigao pogodak danas

Ibišević: Zašto sam prekršio pravila kod proslave gola? Mi smo strastveni fudbaleri, a ne roboti

E. Škorić

Vedad Ibišević (35) odigrao je sjajan meč za Herthu u pobjedi nad bivšim klubom Hoffenheimom (3:0) u subotu na povratku Bundeslige.

Hertha je iznenadila Hoffenheim u Sinsheimu u 26. kolu i došla do pobjede kojom bi se mogla ponadati i borbi za Evropi, iako su u ovom trenutku Ibišević i njegovi saigrači zaostaju cijelih osam bodova iza šestoplasiranog Wolfsburga.

Ibišević je danas dobio priliku ispred poljskog napadača Piateka, koji je zimus došao iz Milana, pa se treneru Bruni Labbadiji na ukazanom povjerenju zahvalio fantastičnom partijom koju je krunisao pogotkom.

Ipak, pored gola i sjajne pobjede Herthe, Ibišević je u prvom planu jer su on i saigrači prekršili smjernice Njemačke nogometne lige (DFL) o socijalnom distanciranju i zajednički su proslavili golove.

Govoreći nakon utakmice, Ibišević je izrazio oduševljenje pobjedom i objasnio zašto nije održavao distancu prema svojim saigračima tokom proslave gola.

"Pauza je meni lično bila dobra. Fizički smo se dobro spremili pod novim trenerom. Cijeli tim je radio vrlo dobro, tako da smo zasluženo pobijedili. Jako sam sretan što sam postigao gol i samo pokušavam da uživam u svakoj utakmici", istakao je Ibišević, pa je dodao:

"Što se tiče reakcije i proslave gola: Čekali smo dugo da ponovo zaigramo, pa onda postignete gol - živite za takve trenutke kao napadač, tako da mi je osobno bilo teško zadržati kontrolu nad emocijama. Žao mi je što to nisam uspio u tom trenutku, ali mi smo strastveni fudbaleri, a ne roboti".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon utakmice, njemačka nogometna liga (DFL) jasno je dala do znanja da igrači neće biti kažnjeni zbog toga što nisu djelovali u skladu s mjerama socijalne distance prilikom slavlja.

Top Komentari

GigantMostarski
Zato sto su globalisti tako naredili! Ko im j**e mater onda nek zabrane da se fauli prave kad misle da su pametni. Samo slavi golove i ne zamaraj se glupim pravilima
9 1
Klackalica
Ko će prvi ignorirat preporuku nego bošnjo. Bravo Vedo ponosu naš. Dortmund - Schalke najveći derbi, ljudi eurogolove postižu i suzdržavaju se od slavlja..pa makar jedno kolo pokaži da te briga kolko god ova odluka debilizam bila
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi