Božović napustio kormilo Crvene zvezde

Grof se povukao

Božović napustio kormilo Crvene zvezde

Tri kola prije kraja šampionata Crvena zvezda je ostala bez šefa stručnog štaba. 

Nakon što je srbijanski velikan porazom od Voždovca ispustio prvu poziciju na tabeli, odgovornost na sebe je odlučio preuzeti trener Miodrag Božović koji je na vanrednoj konferenciji za medije potvrdio kako je podnio ostavku. 

"Od ovog momenta više nisam trener Crvene zvezde. Mislim da je to moralan čin poslije rezultata koje smo postigli. Odgovoran sam za to. Moram da budem pošten prema sebi i drugima. Cilj je bila dupla kruna, nismo blizu toga", kazao je Božović, te dodao:

"Zahvalio bih se klubu i navijačima, kao i upravi kluba. Moj odnos sa Zvezdanom Terzićem je bio izvanredan", podvukao je Božović. 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Božović je Crvenu zvezdu preuzeo krajem maja 2015. godine, a beogradski klub je u prethodnoj sezoni vodio do 'duple krune'. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi