Brahim Diaz konačno odabrao reprezentaciju za koju će igrati

Dugo je vagao

Brahim Diaz konačno odabrao reprezentaciju za koju će igrati

Edmir Škorić

Fudbaler Real Madrida, Brahim Diaz, odlučio je za koju reprezentaciju će igrati u budućnosti.

Kako je objavio madridski AS, Diaz je nakon dugo vremena odabrao reprezentaciju Maroka ispred reprezentacije Španije.

Iako je prvobitno "naginjao" prema Španiji, uporni Marokanci na čelu sa selektorom Walidom Regraguijem uspjeli su ga nagovoriti da se stavi na raspolaganje ovoj afričkoj selekciji, te će biti pozvan za mečeve protiv Angole i Mauritanije 22. i 26. marta.

Diaz je bio i u planovima selektora Španije Luisa de la Fuentea koji ga je namjeravao pozvati za prijateljske mečeve protiv Kolumbije i Brazila, ali očito je i sam shvatio da će puno više imati prostora za igru u Maroku.

Brahimova je majka rođena u Malagi, ali po ocu ima marokansko porijeklo. On je prethodno samo jednom igrao za Španiju i to u junu 2021. godine protiv Litvanije u prijateljskoj utakmici.

Oglasi

24-godišnji veznjak je trenutno u jakoj dobroj formi jer je ove sezone, iako nije starter, postigao osam golova uz četiri asistencije.

Igrač koji je bio na posudbi u Milanu preporodio se i postao važan za tim Carla Ancelottija.

"Brahim Díaz će igrati za Maroko, a ne za Španiju. Odluka je donesena i uskoro bi trebala biti službena. Večeras je obaviješten Marokanski savez", potvrdio je novinar Fabrizio Romano.

Maroko već ima nekoliko vrhunskih fudbalera i velikh zvijezda, a dolazak Brahima Diaza dodatno će ovu selekciju poboljšati i učiniti je još popularnijom.

Diaz je kao dijete iz Malage otišao u Manchester, boravio u akademiji Cityja, bio član prvog tima slavne engleske ekipe, da bi se Realu prvi put pridružio 2019. godine. U Realu nije bio posebno zapažen, no preporodio se tokom dvogodišnje posudbe u Milanu.

Ukupno je u Milanu odigrao 124 meča, postigao 18 golova i dodao 15 asistencija. Što se tiče Reala, na 53 zvanične utakmice u dresu Kraljeva je dao 10 golova uz 7 asistencija. U Španiji je uz jedan nastup, spomenuti protiv Litvanije, postigao i jedan gol. Sada se njegovim igrama najviše raduju u Maroku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi