Brahim Diaz na prekretnici: Zvijezda Real Madrida mijenja reprezentaciju?
Brahim Diaz je jednom nastupio za Španiju, ali bi sada mogao zaigrati za Maroko.

Želi ga Maroko

Brahim Diaz na prekretnici: Zvijezda Real Madrida mijenja reprezentaciju?

Eldar Ganibegović

Nebrojen je primjer fudbalera koji su u prošlosti mijenjali reprezentativni dres. Sada bi to mogla da uradi zvijezda Real Madrida, Brahim Diaz.

Fudbalska reprezentacija Španije će krajem mjeseca marta igrati dvije prijateljske utakmice. Protivnik će 23. marta biti Kolumbija, a tri dana kasnije Brazil.

Vidjet ćemo hoće li na spisku Luisa de la Fuentea biti ime Brahima Diaza. Sudeći po tome kako igra za Real Madrid, to je za očekivati.

Ove sezone 24-godišnjak ima sedam pogodaka i tri asistencije na 28 utakmica, no sada AS donosi druge zanimljive vijesti.

Brahim Diaz u Maroku?

Ugledni španski AS prenosi kako je interes za Brahima Diaza pokazao Maroko, selekcija koja je osvojila 4. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Selektor Walid Regragui pokušava da uvjeri fudbalera da promijeni reprezentativni dres i za igra za Maroko, a svoj adut vidi u tome što Diaz do sada nije bio previše praćen od strane Španaca.

Oglasi

Naime, 2021. godine je Diaz debitovao za A selekciju Španije. Postigao je i pogodak u trijumfu 4:0 protiv Litvanije, ali kako se radilo o prijateljskoj utakmici još uvijek ima pravo na promjenu sportskog državljanstva i reprezentacije.

On je rođen u Malagi, ali vuče porijeklo iz Maroka, te ima i marokanske papire, pa je sportsko državljanstvo jedina prepreka da zaigra za Maroko.

Nastupio je 27 puta i za omladinske selekcije Španije te postigao pet pogodaka, a ostaje da vidimo hoće li na kraju odlučiti da zaigra za pomenutu afričku selekciju.

Što se klupske karijere tiče, ponikao je u Malagi, no 2014. godine da kupuje Manchester City još dok je bio mlad tinejdžer.

U januaru 2019. godine ga Real Madrid plaća 17 miliona eura, nakon čega je bio posuđivan AC Milanu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi