Selektor Maroka ispravljao novinara: "Brahim Diaz? Ne, on se sada ne preziva tako..."

Zvijezda Reala odabrala Maroko ispred Španije

Selektor Maroka ispravljao novinara: "Brahim Diaz? Ne, on se sada ne preziva tako..."

Edmir Škorić

Ofanzivni fudbaler Real Madrida Brahim Diaz nedavno je odabrao reprezentaciju Maroka ispred Španije.

Diaz je igrao dobro posljednje vrijeme, i na posudbi u Milanu, ali i nakon povratka u Madrid. Probudio je potom interes Španskog fudbalskog saveza, ali on je već bio odlučio da u budućnosti nastupa za Maroko, zemlju u kojoj je rođen njegov otac.

U Maroku su ga dočekali kao kralja i on će svakako biti jedan od ključnih igrača ove afričke selekcije.

"Hvala svima na velikoj podršci, kralju Maroka, Fudbalskom savezu. Velika je čast igrati za Maroko. Moje lice pokazuje koliko sam sretan. Učinit ću sve da učinim porodicu i državu sretnim", rekao je Diaz.

Tokom posljednje press konferencije, selektor Maroka Walid Regragui ispravio je novinara koji je rekao Brahim Diaz, rekavši da se Brahim preziva Abdelkader Diaz. Abdelkader je prezime njegovog oca koji je iz Maroka.

Oglasi

Regragui je bio pun hvale za Brahima Abdelkadera Díaza: "Odabrao je igrati za Maroko u teškom trenutku za njega i moramo mu reći hvala. Osvojit će srca naše zemlje. Iako ga je Španija povremeno zvala, kasnije je odlučio igrati za nas".

Tokom press konferencije, koja je održana u Rabatu, Walid Regragui otkrio je svoju ideju o pozivu igrača za Olimpijske igre u Parizu.

"Kalendar je kompliciran. Ali ako olimpijski selektor to bude zahtijevao i ako dečko da svoje, mi ćemo ih podržati da imamo dobar turnir. I, naravno, to ovisi i o Real Madridu, jer to nije datum FIFA-e. Ako želi i klub ga pusti, voljeli bismo da ode u Pariz i bit ćemo sretni da ga imamo na Igrama", odgovorio je selektor Maroka na pitanje novinara Marce.

Brahim je karijeru počeo u Malagi, gdje je i rođen. Kao 16-godišnjak odlazi u Manchester City, no 2019. godine donosi odluku o povratku u Španiju i potpisao je za Real Madrid.

Kraljevi su ga na tri godine posudili u AC Milan. Tamo je stekao neophodno iskustvo i od ove sezone je postao standardan član kraljevskog kluba u čijim redovima igra odlično.

On je ranije nastupao za sve omladinske selekcije Španije. Odigrao je i jednu utakmicu za A tim, no po FIFA pravilima imao je pravo na promjenu sportskog državljanstva, što je na kraju i odlučio napraviti i zaigrat će za Maroko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi