Stao pred Ancelottija i gospodski priznao: "Ovo je bila moja najgora utakmica"

Svjestan da nije bio na nivou

Stao pred Ancelottija i gospodski priznao: "Ovo je bila moja najgora utakmica"

Edmir Škorić

Real Madrid je slavio u subotu s 2:1 protiv Las Palmasa, preuzevši tako vodstvo u španskoj La Ligi, ali nije bilo sve kako je planirao trener Carlo Ancelotti i kako su planirali njegovi igrači.

Las Palmas je poveo u 53. minuti golom Javiera Munoza, ali je Vinicius u 65. minuti izjednačio, da bi u 84. Tchouameni donio pobjedu Kraljevima, koji sada imaju 54 boda, dva više od Girone i čak 10 od ljutog rivala Barcelone.

Bilo je dobrih stvari u igri Reala, uostalom opet su igrači pokazali karakter, ali bilo je i onih za razmatranje i duboku analizu. Neki nisu imali svoj dan, a neki su bili pošteni sami prema sebi i prema saigračima, pa su to kasnije javno priznali Ancelottiju.

"Treneru, ovo je bila moja najgora utakmica. Bio sam lijen, olako sam gubio lopte, propustio sam dobru šansu za gol", rekao je Brahim Diaz Italijanu.

Brahim je izabran da starta zbog suspenzije Judea Bellinghama i bio je poprilično izgubljen na terenu, što govori i ocjena 6.5, s kojom je uvjerljivo najlošije ocijenjen fudbaler madridskog tima.

Oglasi

Ali sama činjenica da je bio tako iskren sigurno će naići na pozitivne kritike, a Španac je ranije ove sezone u nekim partijama zaista blistao, tako da sigurno niko neće pamtiti loše izdanje od jučer, naročito sada kada se ostvario trijumf.

Brahim Diaz je fokusiran na Real Madrid u koji se vratio nakon posudbe u Milanu, želi da osvoji trofeje sa svojim klubom, ali naravno želi i da zaradi poziv i da predstavlja Španiju na Euru u Njemačkoj narednog ljeta.

24-godišnji veznjak je ove sezone odigrao 24 utakmice, od toga 16 u La Ligi, te je postigao šest golova uz tri asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rođen u Malagi, fudbalski put je gradio u Manchsteru gdje je kao talentovani klinac stigao 2015. godine, potom igrao za prvi tim Cityja, kratko, da bi se vratio u Madrid, odakle je bio dvije sezone posuđen Milanu i sada je tamo gdje, kako sam kaže, najviše voli da bude.

Prije samo dva mjeseca su španski mediji pisali kako je Diaz otpisan i kako već u januaru odlazi iz Reala, no stvari su se u mnogome promijenile i on će svakako ostati u Realu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi