Ma kakav Messi, kakav Ronaldo: Ovakvo ludilo zbog jednog igrača se ne pamti!
Čekao je poziv Španije i nije dočekao, te se odlučio nastupati za Maroko (Foto: Screenshot)

Nevjerovatne scene po dolasku fudbalera

Ma kakav Messi, kakav Ronaldo: Ovakvo ludilo zbog jednog igrača se ne pamti!

M. Šljivak

Fudbaler madridskog Reala Brahim Diaz (24) odlučio je u budućnosti nastupati za reprezentaciju Maroka. Čekao je ofanzivac kraljevskog kluba poziv iz Fudbalskog saveza Španije, ali nakon što ga nije dobio, odlučio se odazvati pozivu Maroka, zemlje u kojoj je rođen njegov otac i prve scene po dolasku pokazuju da nije pogriješio.

Da je odabrao nastup u reprezentaciji Španije Brahim Diaz ne bi bio ni blizu statusa kakvog ima u Maroku. Bio bi samo jedan u nizu fudbalera, dok je u državi iz koje potiče njegov otac Soufiane Abdelakader Mohand apsolutna zvijezda.

Scene s njegovog dočeka od prije dva dana govore apsolutno sve. Ludilo je nastalo kada se zvijezda Real Madrida pojavila u Rabatu i 24-godišnjak će definitivno biti glavni igrač ove selekcije.

Diaz je oduševljen dočekom. Svjestan je da se od njega očekuju velike stvari u reprezentaciji gdje su trenutno glavne zvijezde Achraf Hakimi i Hakim Ziyech.

"Hvala svima na velikoj podršci, kralju Maroka, Fudbalskom savezu. Velika je čast igrati za Maroko. Moje lice pokazuje koliko sam sretan. Učinit ću sve da učinim porodicu i državu sretnim", rekao je Diaz.

Oglasi

Brahim je karijeru počeo u Malagi, gdje je i rođen. Kao 16-godišnjak odlazi u Manchester City, no 2019. godine donosi odluku o povratku u Španiju i potpisao je za Real Madrid.

Kraljevi su ga na tri godine posudili u AC Milan. Tamo je stekao neophodno iskustvo i od ove sezone je postao standardan član kraljevskog kluba u čijim redovima igra odlično.

On je ranije nastupao za sve omladinske selekcije Španije. Odigrao je i jednu utakmicu za A tim, no po FIFA pravilima imao je pravo na promjenu sportskog državljanstva, što je na kraju i odlučio napraviti i zaigrat će za Maroko.

Diaz će Maroko predvoditi u narednim akcijama protiv Angole i Mauricijusa.

Oglasi

Maroko pored Diaza dobio još nekoliko mladih igrača

Selektor Maroka Walid Regragui dobio je pored Brahima Diaza još nekoliko sjajnih pojačanja u selekciji Maroka.

Od 24 pozvana fudbalera njih 14 je rođeno van Maroka, a Regragui je uvrstio neka vrlo interesantna imena na popis.

Među njima je mladi 18-godišnji lijevi bek rođen u Madridu Youssef Enriquez Lekhedim koji je igrao za omladinske selekcije Španije i igrač je Real Madrida.

Također, od igrača rođenih u Španiji koji su se odlučili predstavljati Maroko na spisku su 'novi' Ilias Akhomach (okolica Barcelone) i Chadi Riad koji je rođen na Mallorci.

Marokanci čine sve kako bi njihova reprezentacije bila što jača u budućnosti. Kupe talente sa svih strana svijeta, posebno one koji su rođeni u Nizozemskoj i Francuskoj, gdje ima zaista vrhunskih talenata.

Španija je također ozbiljan izvor u proteklim godinama, a od ove države su dobili i gotov proizvod u vidu Achrafa Hakimija.

Podsjetimo, Maroko je na posljednjem Svjetskom prvenstvu došao do polufinala. Odlučili su se sada na određenu smjenu generacije i dosta je mladih igrača koji su uključeni u rad nacionalnog tima.

Top Komentari

FudbalskiGenije
Nikad mu ja ne bi dao da igra za Maroko. Samo onima koji hoće odmah a ne kad ih drugi izjebu.
0 0
Safa1234
Ja mislio zbog duljevica
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi