Otišao u Ancelottijevu kancelariju i šokirao ga, a Italijan sinoć stao pred cijeli tim i sve rekao

Oduševio ga svojim pristupom

Otišao u Ancelottijevu kancelariju i šokirao ga, a Italijan sinoć stao pred cijeli tim i sve rekao

Endin Čaušević

Real Madrid sinoć je na svom terenu pobijedio Las Palmas sa 2:0 u meču sedmog kola La Lige, a glavna tema španske javnosti bio je Brahim Diaz zbog nevjerovatne žrtve koju je napravio i kojom je oduševio sve u klubu, a posebno Carla Ancelottija.

Kraljevi su za vikend poraženi od Atletico Madrida sa 3:1, ali su se sinoć uspjeli iskupiti za taj poraz i na svom terenu pobijedili su Las Palmas, te iskoristili kiks Barcelone koja je u utorak osvojila samo bod na gostovanju kod Mallorce.

Poraz u madridskom derbiju za Real je bio itekako bolan, a posebno za Brahima Diaza koji je povrijeđen uspio da završi utakmicu.

Nakon meča je pregledom utvrđeno da Diaz ima dislocirano rame i da se radi o ozbiljnijoj povredi, te se špekulisalo da će ovaj mladi fudbaler biti barem desetak dana van terena.

Međutim, svi su bili iznenađeni kada se Diaz našao u početnoj postavi u sinoćnjem meču, a da stvar bude još zanimljivija čak je dao pogodak za 1:0 u samom finišu prvog poluvremena.

Oglasi

Diaz je odigrao sjajnu utakmicu protiv Las Palmasa, a na kraju je potvrđeno da je igrao povrijeđen i u velikim bolovima. Iz Reala su objasnili da je pod od injekcijama jer nije htio propustiti priliku da počne meč od prve minute.

Španski mediji pišu da je Carlo Ancelotti bio već otpisao Diaza za sinoćnji meč, ali ga je mladi ofanzivac ostavio bez teksta kada se pojavio u njegovoj kancelariji i poručio da želi igrati i da je s doktorima već pronašao način.

Doktorski tim je poručio Diazu da može igrati pod injekcijama, ali da rizikuje težu povredu. No, njega to nije zanimalo i uvjerio je Ancelottija da je spreman da se žrtvuje, te je na kraju odigrao zaista sjajnu utakmicu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ancelotti je oduševljen koliko se Diaz žrtvovao za ekipu i svima je dao primjer kako se bori za dres Real Madrida, a ovog mladog igrača Italijan je pohvalio pred cijelom ekipom nakon utakmice.

Na terenu je Diaz proveo 57 minuta koliko je dogovoreno s ljekarskim timom da će otprilike igrati. Na svu sreću povreda se nije pogoršala, a Diaz je pokazao da je zaista spreman za sve samo da bude na terenu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Igrač za utakmice protiv Las pempasa,maljorke,osasune,elchea,eibara itd
0 1
bk123
I mene je moj šef pohvalio jer sam doso na poso s virozom i odradio sam čitavu smjenu, čitav je kolektiv bio oduševljen.....u prevodu me s.e.rite s pruvelicavnjem žrtve igrača ko da igra za kikiriki pa ga trebamo sad zalit i dobit se njegovoj odlučnosti...ne s.e.r.ite
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti