Brahim Diaz je izjavom o Realu ponizio ostatak fudbalskog svijeta
Foto - EPA

Zanimljivo viđenje situacije

Brahim Diaz je izjavom o Realu ponizio ostatak fudbalskog svijeta

Midhat Šljivak

Real Madrid je u 7. kolu La Lige savladao Las Palmas s 2:0, a svoj prvi gol postigao je Brahim Diaz. On je nakon utakmice dao zanimljivu izjavi i tvrdi da je 30 minuta igre u Realu kao da igrate 90 u bilo kojem drugom na svijetu.

Brahim Diaz postigao je svoj prvi pogodak u dresu Real Madrida. Pogodio je za vodstvo u pobjedi od 2:0 nad Las Palmasom i zauvijek će pamtiti ovaj trenutak.

"Tokom prvog gola bio sam miran. Ovako nešto nisam nikad doživio ranije. Nevjerovatan je osjećaj postići pogodak na Benrnabeu. To je nešto posebno. Ponosan sam i sretan", rekao je Diaz.

Međutim, potom je Diaz izrekao riječi kojima je poprilično ponizio brojne fudbalske velikane širom svijeta, posebno AC Milan u kojem je igrao prije kralejvskog kluba.

Na pitanje da li je dijeli mišljenje da je 30 minuta u dresu Reala mnogo bolje nego 90 u bilo kom drugom, Brahim je rekao:

Oglasi

"Da, naravno. Madrid je Madrid. Ne bih trebao tako nešto reći jer volim igrati, ali 30 minuta u Madridu je kao da igrate 90 u bilo kojem drugom", ispalio je Diaz.

Interesantno je svakako da je ovaj 24-godišnji ofanzivac u ovom duelu igrao s dislociranim ramenom. Ovu povredu je zadobio tokom utakmice s Atleticom, ali nije želio propustiti duel s Las Palmasom i igrao je pod injekcijama.

Brahim Diaz je ove sezone nastupio u šest utakmica za Kraljeve. Ovo mu je prvi pogodak, a u prethodnih pet susreta skupio je svega 46 minuta od čega 37 u La Ligi.

Ovaj fudbaler je karijeru počeo u mladim kategorijama Malage, ali je još kao dječako otišao u Manchester City u čijim redovima je ostao sve do 2019. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U januaru te godine potpisao je za Real Madrid za 17 miliona eura. Kraljevi su ga u septembru 2020. godine posudili Milanu, a dres Rossonera je nosio čak tri sezone.

Igrao je zaista sjajno, uzeo je i titulu prvaka, ali možda je uvrijedio svoj bivši tim, kao i druge svojom večerašnjom izjavom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE