Real nakon preokreta slavio kod Las Palmasa - Španija bruji o odluci sudije
FOTO: EPA

Ponovo kontroverzna odluka

Real nakon preokreta slavio kod Las Palmasa - Španija bruji o odluci sudije

Esmer Oštraković

Fudbaleri Real Madrida ostvarili su pobjedu na gostovanju kod Las Palmasa u okviru 22. kola Primiere. Nakon što su gubili uspjeli su da naprave preokret i da slave pobjedu od 2:1.

Prvu priliku na utakmici imali su gosti. Rodrygo je ispratio sjajno dodavanje, ali je Alvaro Valles zaustavio njegov pokušaj.

Nakon toga do 32. minute nije bilo ozbiljnijih prilika, a onda su domaći tražili jedanaesterac nakon što je srušen Cardona.

Sudija se nije oglasio, a to je izazvalo buru protesta domaćih fudbalear, međutim odluka nije promijenjena.

Upravo Cardona je dvije minute kasnije šutirao, ali je pogodio prečku i gosti su imali dosta sreće u tim momentima.

Oglasi

Dvije minute nakon prečke Cardone šansa za Vinicius Juniora koji je izašao sam pred Vallesa, ali golman Las Palmasa brani njegov udarac.

Na otvaranju drugog poluvremena El Haddadi štira, ali Lunin zaustavlja njegov udarac.

Domaće je u vodstvo doveo Javier Munoz u 53. minuti nakon sjajne asistencije Sandra Ramireza.

Real se nije predavao, a već u 65. minuti su došli do poravnanja. Strijelac gola bio je Vinicius Junior.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gol za preokret Real Madrida postigao je Tchouameni koji je bio najviši u skoku nakon centaršuta Tonija Kroosa.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i gosti su upisali novu važnu pobjedu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Marca je napravila interesantnu analizu. Cetiri kluba iz Primere , Atletico, Valencia, Villareal i Sevilla. Protiv Reala ginu, ubijaju dok se Barceloni samo naguze u utakmicama. 4 puta naprave vise faulova protiv Reala. Svadje sa sudijama pritisak. Dok kad igraju protiv Barcelone spuste gace jos u svlacionici. Jos da kazem da se nayebem sestre ovom kvazinovinaru. Prijavicu sam svoj komentar da procita poruku. Yebem ti sestru glupane.
6 2
sick_boy
Cuj spanija bruji haha joj ja novinara i g.... Ova barseloncad se odmah upecaju... Svi im krivi... Xavi sindrom imaju....
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi