Braithwaite tek stigao u Barcelonu, a oni ga već žele prodati

Čudna politika kluba

Braithwaite tek stigao u Barcelonu, a oni ga već žele prodati

Endin Čaušević

Barcelona je na iznenađenje mnogih prije nešto više od mjesec dana u svoje redove dovela Martina Braithwaitea iz Leganesa.

Katalonci su dobili dozvolu od La Lige da izvan prelaznog roka dovedu napadača nakon što je težu povredu zadobio Ousmane Dembele. Klub se odlučio za Braithwaitea što je bilo iznenađenje za sportsku javnost.

Ovaj napadač je s Barcelonom potpisao ugovor do ljeta 2024. godine i prije prekida takmičenja uspio je odigrati tri utakmice, ali se nije upisivao u listu strijelaca.

Iako su u klubu poručili da će na Braithwaitea ozbiljno računati čini se da nisu bili baš iskreni. Mundo Deportivo je objavio da će klub već na ljeto pokušati prodati Danca, te dovesti neko zvučnije pojačanje u napadu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca ga je platila 18 miliona eura, te su spremni da ga za istu sumu prodaju na ljeto. Interes su pokazali West Ham i Everton, ali zaista čudi odluka čelnika Barcelone.

Nikome nije jasno zašto su kupili Braithwaitea ako su već imali plan da ga se riješe nakon samo nekoliko mjeseci. No, čelnici Blaugrane već su nas navikli na takve čudne poteze.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Bas je igracina u p.m... mogu dobiti 10 za njega, 28 g, nikad u jacem klubu igrao nije...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi