Šta Bayern traži od Ter Stegena?
Foto: EPA

Nijemac napušta Barcelonu

Šta Bayern traži od Ter Stegena?

Mediji u Njemačkoj uvjereni su kako Marc-Andre ter Stegen na kraju sezone dolazi u Bayern.

Izvjesno je kako će Bavarci ostati bez Manuela Neuera s kojim ne idu najbolje pregovori, a ukoliko dođe do toga, čelnici kluba na golu vide upravo Ter Stegena koji od 2014. godine nosi dres Barcelone.

U proteklom periodu Barcelona je Ter Stegenu stavila četiri ponude na stol, ali ovaj golman svaku je odbio, pa i onu prema kojoj bi godišnje na Camp Nou zarađivao oko 6,5 miliona eura. Nijemac traži da mu cifrom u ugovoru bude jasno objašnjeno koliko je značajan za tim i da se prema primanjima može ravnati s ostalim vrhunskim golmanima, a upravo tu situaciju Bayern sada želi da iskoristi.

Nijemci javljaju da će Bayern pokušati da iskoristi svoju moć i da proba da apeluje na voljni momenat Ter Stegena da zaigra za najveći njemački klub, a navodno čelnici kluba od njega traže i da obustavi sve pregovore sa Barcelonom oko novog ugovora.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za Ter Stegena će Bayern morati dobro da odriješi kesu. Njegova vrijednost se procjenjuje na 90 miliona eura, pa bi se se u slučaju da se transfer realizuje ujedno i oborio aposlutni rekord u konkurenciji golmana. Trenutno ga drži Kepa Arrizabalaga, koji je u augustu 2018. godine prešao iz Athletic Bilbaa u Chelsea za 80 miliona eura.

Ter Stegen je u Bundesligi ranije branio za Borussiju M'Gladbach.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bavarac88
Ima jos godina dana ugovora a da vrijedi 90 miliona,glupost care
1 1
Mele
Bajern nece vise nikoga platiti tolike pare, do 50 miliona ce biti maks, koliko je predsjednik najavio za sada..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi