Peh nad pehovima: Sezona za Rafinhu je završena!

Pokidao ligamente koljena

Peh nad pehovima: Sezona za Rafinhu je završena!

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su remizirali u gostima protiv Atletico Madrida (1:1) u velikom derbiju 13. kola španske La Lige.

Katalonski klub je u posljednjim minutaka uspio da dođe do boda kada je mrežu Atletica zatresao Ousmane Dembele, no Ernesto Valverde neće po dobrom pamtiti ovaj meč. Naime, u prvom poluvremenu zbog povrede iz igre je morao izaći Sergi Roberto, a njega je zamijenio Rafinha.

Sredinom drugog poluvremena Rafinha se požalio na povredu, ali je uspio ostati na terenu do kraja utakmice. Činilo se da se ne radi o ozbiljnijoj povredi, no jutros su iz tabora katalonskog kluba stigle infornacije koje su šokirale naviijače Barce.

Naime, pregledima je utvrđeno da je Rafinha zadobio tešku povredu i da će morati hitno na operaciju. Brazilski igrač je pokidao ligamente koljena i prema svemu sudeći za njega je ova sezona završena. Sličnih problema Rafinha je imao prije nekoliko godina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Povreda je za njega došla u najgorem trenutku jer je najavljivao da će u januaru napustiti Barcelonu jer nije zadovoljan minutažom. No, na transfer će sada morati sačekati najmanje do kraja ove sezone.

Top Komentari

F_C_Bracelona_
Kad im je Inter davo 25 mil za njega oni hoće 40 i eto sad nemaju ni para ni igrača.
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi