Tadić je žestoko naljutio Crnogorce izjavom poslije meča

Srbija sinoć stigla do nova tri boda

Tadić je žestoko naljutio Crnogorce izjavom poslije meča

S. Mlaćo
Kvalifikacijski meč Crne Gore i Srbije prošao je bez incidenata. Vatreno je bilo na tribinama, no na kraju bez incidenata i zaista pohvale navijačima.

Srbija je slavila 2:0, potpuno zasluženo, jer je iskoristila svoje šanse.

Junak je bio sa dva pogotka Dušan Vlahović koji se pokazao kao džoker sa klupe Dragana Stojkovića Piksija.

Reprezentativac Srbije Dušan Tadić ističe da je očekivao težak meč.

"Neugodna utakmica, znali smo da je Crna Gora srčana i borbena i da neće biti lako. Bilo je dosta dobrih stvari, ali i one koje trebamo popraviti. Imala je Crna Gora prilike da nas kazni, ali najvažnija su tri boda za nas“, rekao je Tadić.

Izjavom je kasnije ipak 'bocnuo' Crnogorce.

Oglasi

"Mi smo isti narod. Nadam se da ćemo svi zajedno uspjeti da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i da napravimo veliki uspjeh“, rekao je Tadić.

Selektori Radulović i Stojković su nakon meča naravno bili različitog raspoloženja.

Srbija suvereno gazi ka prvom mjestu, iako je tek početak kvalifikacija. Crnogorci su pak imali zamjerke na suđenje, posebno na situaciju kod prvog gola. Smatraju da je ranije bio faul za njihovu selekciju.

"Znali smo da će nam biti teško. Kako ste mislili na Evropsko prvenstvo, lako? Pa to ne postoji. Crna Gora može da napravi problem svakome. Najvažnije je to što smo pobijedili i osvojili tri boda. Pretpostavili smo da će biti agresivni što igraju kod kuće. Čekali smo da se prvo poluvrijeme završi sa nulom, pa smo napravili dvostruku izmjenu. Drugo poluvreme je bilo mnogo bolje i sadržajnije sa naše strane", rekao je popularni Piksi nakon meča.

S druge strane, crnogorski selektor Midrag Radulović nije mogao biti zadovoljan.

“Poslije ovakve utakmice i ovakve naše igre, rezultat 0:2 je u najmanju ruku nerealan. Odigrali smo 45 izvanrednih minuta, taktički besprekornih, imali dvije šanse i već tada sam se pribojavao starog fudbalskog pravila da ćemo biti kažnjeni kad ne iskoristimo prilike.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U drugom poluvremenu smo nastavili u istom ritmu, ali smo nažalost imali dvije iznuđene izmjene zbog povreda, koje su nam poremetile sistem. Prvi gol je iz čiste slučajnosti, a vidjećete šta prethodi tom golu. Neću o tome da pričam, ima ko će to da gleda. To je stara priča kada smo mi u pitanju”, rekao je selektor Crne Gore Miodrag Radulović.

Srbija u navedenoj grupi ima šest bodova, Mađarska je na tri, kao i Crna Gora. Litva i Bugarska su bez bodova. Mađarska i Litva su na utakmici manje u odnosu na ostale timove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi