Branko Karačić novi trener HNK Vukovar 1991
FOTO: HNK Vukovar 1991/facebook

Još jedan angažman za iskusnog stručnjaka

Branko Karačić novi trener HNK Vukovar 1991

Haris Zilić

Iskusni 64-hodišnji trener Branko Karačić pronašao je novi angažman ovaj put u susjednoj Hrvatskoj gdje je preuzeo kormilo ambicioznog drugoligaša, ekipa Vukovar 1991.

Tim iz Vukovara je trenutno trećeplasirani u Prvoj NL, a od naredne sezone ekipa želi palsman na prvo mjesto i napad na HNL.

Posljednjih mjesec dana ekipu iz Vukovara je vodio pomoćni trener Marko Novoselac, a interesanto da će Branko Karačić biti treći trener ove ekipe u ovoj sezoni.

"Naš novi trener seniorske momčadi je gospodin Branko Karačić (64).

Igračka i trenerska HNL ikona s bogatim životopisom i nogometnim iskustvom. Posljednji angažman je imao u Posušju, a u karijeri je vodio Marsoniju, Osijek, Slaven Belupo, Cibaliju, Slavonac CO, Šibenik, Široki Brijeg, Zrinjski Mostar, bahreinski Riffa S.C., Vitez, Varaždin i Sesvete.

Prije deset godina bio je prvak Bosne i Hercegovine kao trener Zrinjskog, a prije pet godina uveo je Varaždin u SuperSport HNL.

Oglasi

Iza gospodina Karačića je fantastična igračka karijera na poziciji playmakera. Bio je poznat po sjajnom prvom dodiru, tehnici i izvođenju prekida, kao i pregledu igre.

Rođeni Vinkovčanin seniorsku karijeru započeo je 1981. kao igrač Osijeka, za koji je u 86 nastupa zabio 20 golova. Potom je igrao u Hajduku od 1987. do 1989. godine te u 40 nastupa zabio deset golova.

Uslijedila je belgijska dionica karijere. Ondje je uspješno nastupao za Cercle Brugge, Union SG i Gent, a igrao je još za austrijski Linz.

Igračku karijeru prekinuo je 1998. u Belgiji, a u trenerskim vodama je od 1999., kada je započeo karijeru kao pomoćni trener u NK Zagrebu.

Šefe, dobrodošao u Vukovar", stoji u saopštenju HNK Vukovar 1991.

[ ✍️ ] Naš novi trener seniorske momčadi je gospodin Branko Karačić (64). Igračka i trenerska HNL ikona s bogatim...

Posted by HNK Vukovar 1991 on Tuesday, May 7, 2024

Karačić je odradio i prvi trening s ekipom Vukovara nakon preuzimanja ekipe.

U Bosni i Hercegovini je radi sa dosta uspjeha, ostat će upamćen kao trener koji je sa Zrinjskim bio prvak u sezoni 2013/2014.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti