Vučković sretan zbog najvećeg trenerskog zvanja

Ističe da je nesretni rat mnogo toga promijenio

Vučković sretan zbog najvećeg trenerskog zvanja

S. Mlaćo
Novi vlasnik UEFA Pro licence u Centru za edukaciju NS BiH nedavno je postao iskusni stručnjak Branko Vučković.

Kao igrač Vučković je nastupao za Sutjesku iz Foče, Čelik iz Zenice, Spartak Suboticu, Iskru Bugojno, Rudar Kakanj, a bio je i savezni sudija.

Nesretni rat promijenio mu je planove, a iza sebe ima bogato trenersko iskustvo u Srbiji gdje je  sa više klubova uspio izboriti viši rang. Poslije uspješnog stažiranja Vučković je odradio diplomski rad na temu: „Analiza rada menadžmenta, organizacije, stručnog rada u prvom timu i omladinskom pogonu TSC Bačka Topola“.

Time je stekao UEFA Pro licencu. Ističe da je trenerski posao danas veoma težak, te da su se mnoge stvarile promijenile kada je ovaj posao u pitanju.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

“Klubovi nemaju strpljenja, brzo se traže rezultati, a onda trenerski posao  nije lagan, čak naprotiv. Za profesore u Edukacijskom centru NS BiH imam samo riječi hvale, zaista je to jedno novo iskustvo“, kazao je Vučković za SportSport.ba

Posljednji trenerski angažman imao je u Foči iz Sutjeske, a vjeruje da će dobiti priliku da radi u 'zdravoj' sredini u kojoj će moći pokazati svoje trenersko znanje za određeni vremenski period.

Top Komentari

GuiliDamou
E moj Vucko svaka cast za volju i htjenje!
1 0
pjanke.sa
Hahaha sto obrisase moj komentar. Jao portala.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi