Brat Lorenza Insignea napustio Napoli

Benevento otkupio njegov ugovor

Brat Lorenza Insignea napustio Napoli

Špekuliše se da bi Napoli ovog ljeta mogao napustiti Lorenzo Insigne, a dok se čeka na razvoj situacije oko njegovog potencijalnog transfera - klub sa San Paola je zvanično napustio njegov mlađi brat Roberto Insigne.

Ovaj 25-godišnji krilni napadač je karijeru počeo u omladinskom pogodnu Napolija i čitavu (do sada) je proveo kao član ovog italijanskog kluba.

Ipak, pravu priliku u Napoliju nikada nije dobio, skupio je tek par nastupa za prvi tim, te je uglavnom boravio na posudbama.

Prošlu sezonu je provao na posudbi u Beneventu, a klub iz Serije B je sada odlučio otkupiti njegov ugovor.

Nije poznato koliko je novca Benvento izdvojio za Insigneov transfer, ali je on danas potpisao dvogodišnji ugovor sa ovim klubom.

Inače, Roberto Insigne je desnokrilni fudbaler koji se bolje služi lijevom nogom - potpuno suprotno od svog poznatijeg brata.

Minule sezone je Roberto Insigne odigrao 30 utakmica za Benevento u Seriji B, play-offu i Kupu Italije, te je postigao 10 golova i upisao 12 asistencija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti