Bratstvo rutinski protiv Travnika

Veziri bez šanse

Bratstvo rutinski protiv Travnika

S. Grebović

Danas su odigrane i preostale tri utakmice 24. kola Prve lige Federacije BiH među kojima je i duel između Bratstva i Travnika.

Bratstvo je na svom terenu ugostilo ekipu Travnika i došlo do rutinske pobjede rezultatom 2:0.

Počelo je kao iz snova za domaće. Već u 12. minuti došli su do gola, a strijelac je bio Dejan Zarić. 

Gračanlije su i nakon gola nastavili u istom ritmu, stvarali su šanse, a do kraja prvog dijela igre ponovo je gostujući golman Vasilj morao po loptu u svoju mrežu. Ovoga puta po goste koban je bio Stefan Stojanov.

Veziri se u drugom poluvremenu nisu uspjeli vratiti u igru i dovesti u pitanje ime pobjednika, pa su fudbaleri Bratstva na kraju slavili treću uzastopnu, odnosno 11. ovosezonsku pobjedu. Travničani su upisali sedmi poraz.

Nakon ove utakmice ekipe su zamijenile pozicije na tabeli. Bratstvo je sada sedmo sa 37, dok je Travnik osmi sa 35 osvojenih bodova.

Prva liga Federacije, 24. kolo

NK Bratstvo - NK Travnik 2:0 (Zarić 12., Stojanov 43.)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Bratstvo: Ćeman, Buljić, Delić, Ćosić, Jaganjac, Aletić, Stojanov, Kulovac, Hasikić, Zarić, Mujčić.

NK Travnik: Vasilj, Hodžić, Tabaković, Vardo, Čatić, Vujica, Torlak, Vujica, Imočanin, Fazlić, Sažić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi