FIFA donijela neobičnu odluku o nikad odigranoj utakmici Brazil - Argentina

Susret je prekinut

FIFA donijela neobičnu odluku o nikad odigranoj utakmici Brazil - Argentina

Admin Čaušević
Teme:

Disciplinska komisija FIFA-e donijela je neobičnu odluku o nikad odigranoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Brazila i Argentine.

Kao što je poznato utakmica 5. septembra je prekinuta nakon pet minuta kada su zdravstveni radnici utrčali na teren kako bi pohapsili igrače Argentine koji su prekršili protkolo o Covidu-19.

Brazilci su jasno objasnili kako su pravila prekršena i zašto Emiliano Martinez, Giovanni Lo Celso, Cristiano Romero i Emiliano Buendia moraju da odmah napuste ovu zemlju.

No, nakon toga CONMEBOL je dopustio igračima Argentine da nastupe, a trojica su bila čak u početnom sastavu.

U međuvremenu kvalifikacije su završene. Argentinci i Brazilci su osigurali direktan plasman na Mundijal, a postupak pred FIFA-inim disciplincima je okončan danas.

Naime, FIFA je naredila da će se utakmica između Brazila i Argentine morati odigrati nakon što su odbijene žalbe oba Saveza.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

I Argentinci i Brazilci su tražili da im pripadnu bodovi, ali je FIFA odbila njihovu žalbu te je na snazi i ostala novčana kazna od po 48.000 eura za oba Saveza.

Termin i mjesto odigravanja susreta nisu poznati, ali kako god završila neće imati nikakav utjecaj na konačan poredak na tabeli te već sada može poprimiti epitet "jedne od najbesmislenijih utakmica ikada".

Top Komentari

Labile
Utakmica Brazil-Argentina nikada nije besmislena, može biti rezultatski beznačajna ali besmislena nikada.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi