Argentina u punom sastavu večeras, a Brazil nema pravo da odbije odigrati utakmicu

CONMEBOL donio odluku

Argentina u punom sastavu večeras, a Brazil nema pravo da odbije odigrati utakmicu

Endin Čaušević

Dva sata pred početak meča Brazi - Argentina gostujući tim dobio je šokantne informacije da četvorica njihovih igrača ne mogu igrati.

Naime, brazilske vlasti saopštili su argentinskom taboru da Emiliano Martinez, Giovanni Lo Celso, Cristiano Romero i Emiliano Buendia ne mogu igrati večeras jer su prekršili COVID protokol.

Navedeni igrači Argentine nisu prijavili da su u proteklih 14 dana boravili u Engleskoj iako je to očito jer igraju u Premiershipu.

U Brazilu je na snazi pravilo o obaveznoj izolaciji za sve one koji su boravili u Engleskoj u prethodne dvije sedmice. Igrači Argentine to nisu prijavili, a dva sata pred početak meča je stigla odluka da moraju u karantin ili odmah napustiti Brazil.

Argentinci su žestoko reagovali na ovu odluku i poručili su da im niko nije rekao kakav je protokol i selektor Lionel Scaloni odbija izbaciti iz sastava navedene igrače.

Nove informacije iz Brazila kažu da je CONMEBOL donio odluku da navedeni igrači Argentine mogu igrati bez obzira na odluku domaćih vlasti jer su delegati utakmice procijenili da mogu biti u sastavu.

Oglasi

Također, ukoliko u nekom slučaju Brazil odbije zbog toga da odigra utakmicu tri boda će automatski pripasti reprezentaciji Argentine.

Prije nekoliko trenutaka objavljen je i sastav Argentine za ovu utakmicu, a Martinez, Romero i Lo Celso igraju od prve minute.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi