Brazil će po prvi put u historiji igrati u dresu koji neće biti žute ili plave boje

Odluka iznenadila navijače

Brazil će po prvi put u historiji igrati u dresu koji neće biti žute ili plave boje

Endin Čaušević

Žuta i plava boja su zaštitni znak reprezentacije Brazila otkako ovaj tim postoji, ali tamošnji mediji pišu da će Karioke po prvi put u historiji igrati u dresovima koji će biti drugačije boje i već se zna o kojoj boji je riječ.

Za Brazil mnogi kažu da je jedna od najvećih fudbalskih nacija, a dovoljno je reći da je ova reprezentacija čak pet puta u svojoj historiji uspjela da osvoji Svjetsko prvenstvo.

Brazici tradicinalno najviše igraju u žutim dresovima i to je zaštitna garnitura ove reprezentacije, dok na dresovima za gostujuće mečeve preovladava plava boja.

Ove boje su zaštitni znak reprezentacije Brazila otkako postoji ova selekcija, te Karioke nikada prije nisu nastupale u dresovima koji nisu bili žute ili plave boje.

Međutim, čini se da je stiglo vrijeme da se ispiše nova stranica historije jer brazilski mediji navode da će njihova reprezentacija ove godine zaigrati u dresovima koji neće biti žute ni plave boje i na kojima će dominirati neka potpuno treća boja.

No, prema prvim informacijama to se neće desiti u nekoj zvaničnoj utakmici reprezentacije Brazila i kako stvari stoje to će biti na meču humanitarnog karaktera.

Oglasi

Naime, Brazil će ove godine odigrati humanitarni meč na Areni Amazonia, te protivnik Karioka na tom meču još uvijek nije poznat. Sva zarada će biti donirana u borbi protiv uništavanja Amazonije koja traje već godinama.

Zbog toga je odlučeno da će reprezentacija Brazila u ovoj utakmici igrati u zelenim dresovima po prvi put u historiji. Zelena boja pored žute i plate dominira na zastavi ove zemlje, a također je zaštitni znak Amazonije.

Treba istaći da je nike 2014. i 2017. godine predstavio treću garnituru dresova Brazila u zelenoj boji, ali ova reprezentacija nikada nije zaigrala u njima. Većinom su te dresove koristili za treninge.

Navodno, čelnici reprezentacije Brazila i njihov sponozor Nike već godinama žele da promijene boju dresova i da žutu boju zamijene zelenom, a ova utakmica će im biti idealna prilika da "ispipaju puls" javnost što se toga tiče.

Brazilci nisu previše oduševljeni takvim prijedlogom jer pogotovo žuti dresovi zaštitni znak ove reprezentacije već desetljećima.

Top Komentari

Arnel925
Zeleni dresovi su upitanju kome se neda citati čitav tekst radi ove informacije
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi