Pobunjeni Brazilci redaju pobjede
Foto - EPA

Richarlison i Neymar za pobjedu protiv Ekvadora

Pobunjeni Brazilci redaju pobjede

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Brazila pobijedila je u Porto Alegreu Ekvador sa 2:0 i stigla je do pete pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Karioke ovaj meč nisu dočekale u najboljem raspoloženju. Igrači su u sukobu sa Fudbalskim savezom Brazila i najavili su kako neće igrati na predstojećem prvenstvu Južne Amerike.

Međutim, na terenu protiv Ekvadora se nikakva nervoza nije vidjela. Brazil je bez problema stigao do nove pobjede i uvjerljivo je prvi na tabeli sa maksimalnim učinkom nakon pet utakmica.

Iako su brazilci stvorili dobre šanse u prvom poluvremenu na odmor se otišlo rezultatom 0:0, no u nastavku Karioke stižu do trijumfa.

Na vodstvo se čekalo do 65. minute meča. Neymar proigrava Richarlisona, a napadač Evertona zabija za 1:0.

Tačku na ovaj meč stavio je Neymar sa penala u nadoknadi. Dugo je sudija gledao sporni snimak prije nego je pokazao na bijelu tačku, a Neymar je iz drugog pokušaja zabio za 2:0.

Prethodno je golman Ekvadora odbranio njegov udarac, ali se penal ponovio jer je čuvar mreže napustio gol-liniju ranije.

Brazil je na vrhu tabele sa 15 bodova, a iza su Argentina sa 11 i Ekvador sa devet.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kvalifikacije za SP:

Brazil - Ekvador 2:0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi