Selektor Brazila vratio legendu u reprezentaciju
Foto - EPA

Tite objavio popis

Selektor Brazila vratio legendu u reprezentaciju

M. Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila, Tite, objavio je popis od 23 fudbalera koji će početkom juna odigrati utakmice kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Ekvadora i Paragvaja.

Tite je nakon gotovo dvije godine pauze u reprezentaciju vratio legendarnog Danija Alvesa (38), a na popisu su ponovo Gabriel Barbosa i Lucas Paqueta.

Sastav Brazila izgleda zaista sjajno, a Tite je pozvao ove fudbalere.

Golmani: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras)

Odbrana: Daniel Alves (Sao Paulo), Danilo (Juventus), Alex Sandro (Juventus), Renan Lodi (Atletico Madrid), Eder Militao (Real Madrid), Lucas Verissimo (Benfica), Marquinhos (PSG) i Thiago Silva (Chelsea).

Vezni red: Casemiro (Real Madrid), Douglas Luiz (Aston Villa), Everton Ribeiro (Flamengo), Fabinho (Liverpool), Fred (Manchester United), Lucas Paqueta (Lyon).

Napad: Everton Cebolinha (Benfica), Roberto Firmino (Liverpool), Gabriel Barbosa (Flamengo), Gabriel Jesus (Manchester City), Neymar (PSG), Richarlison (Everton), Vinicius Jr (Real Madrid).

Brazil će 4. juna u Porto Alegreu dočekati Ekvador, a četiri dana kasnije gostuje u Asuncionu kod selekcije Paragvaja.

Karioke su lideri na tabeli kvalifikacija sa stopostotnim učinkom iz četiri utakmice.

Top Komentari

haris1000
Od 10 top igrača nekad je bilo bar pola Brazilaca,od ovih sad jedan ili dva,nisu bili prvaci od 2002,sumnjam da će i 2022 ali vidjecemo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi