Copa America pod upitnikom: Brazilci neće da igraju
Foto - EPA

Fudbaleri se pobunili

Copa America pod upitnikom: Brazilci neće da igraju

M. Šljivak

Fudbaleri Brazila ne žele igrati na predstojećoj Copa Americi.

Prema navodima brojnih južnoameričkih medija, reprezentativci Brazila ne žele igrati na takmičenju koje je zakazano od 13. juna do 10. jula i to zbog sigurnosnih razloga (Covid 19).

Selektor Tite je najavio kako će odluku o nastupu donijeti nakon utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

"Igrači imaju jasan stav. Protive se odigravanju turnira", rekao je Tite i saopštio je kako će konačna odluka doći nakon utakmica protiv Ekvadora i Paragvaja.

On će se skupa sa kapitenom Casemirom pojaviti na press konferenciji i jasno će saopštiti svoj stav.

Nezadovoljni su Brazilci i predsjednikom Fudbalskog saveza. Odnos sa njim nije dobar, a upravo je on bio glavni pokretač dovođenja Copa Americe u Brazil.

Navodno, mnogi brazilski fudbaleri zovu kolege iz drugih reprezentacija i traže da i oni reaguju i da odbiju odigravanje turnira.

Top Komentari

bk123
Jedite ****a i bi i COVID više...
10 0
Kovid 19 je izmisljen, kako se navodno pojavio Kovid 19, ko god je umro, umro je od Kovida 19, ali cudno da niko u svijetu nije umro od gripe, kako se to objasnjava da niko od gripe nije umro.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi