Guardiola na stolu imao ogromnu ponudu, a kada je saopšteno ono što traži, pregovora više nije bilo
Španski trener dobio je primamljivu ponudu iz Brazila, ali je postavio uslove koje niko ne bi ispunio (Foto: EPA)

Na kraju ništa od posla

Guardiola na stolu imao ogromnu ponudu, a kada je saopšteno ono što traži, pregovora više nije bilo

Midhat Šljivak

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola (51) imao je ponudu da s klupe prevodi fudbalsku reprezentaciju Brazila. Agent španskog trenera je obavio pregovore sa Fudbalskim savezom ove zemlje, no do dogovora nije došlo.

Pep Guardiola već je šestu sezonu na klupi Manchester Cityja i često se govori o njegovom eventualnom odlasku iz ovog kluba.

Ugovorom je Pep za City vezan do kraja ove sezone. Navodno postoji želja za nastavkom saradnje, a 51-godišnji trener je nedavno imao ponudu i iz Brazila.

Fudbalski savez ove zemlje imao je razgovor s Guardiolinim menadžerom o preuzimanju nacionalnog tima. Međutim, od njegovog preuzimanja Karioka nije bilo ništa.

Potpredsjednik Fudbalskog saveza Brazila Francisco Novelletto otkrio je gdje se stalo kod pregovora.

"Razgovarali smo s agentom Pepa Guardiole o preuzimanju reprezentacije Brazila. Rekao nam je da je Pep zainteresovan za posao. Međutim, plata koju je tražio od 24 miliona eura bila je prevelika", rekao je Novelletto za brazilske medije.

Oglasi

Brazil je s druge strane nudio nešto manje novca. Oni su nudili 12 miliona eura godišnje, ali Guardiola je to odbio i ostao je vjeran Manchester Cityju.

Vidjet ćemo hoće li Pep i nakon završetka ove sezone ostati na mjestu menadžera Građana s kojima je dominirao engleskim fudbalom u proteklih šest sezona ili će potražiti nove izazove.

Ovaj 51-godišnji španski stručnjak je osvojio četiri titule engleskog prvaka, četiri EFL Kupa, FA Kup, te dva puta FA Community Shield.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, izostao je onaj najvažniji trofej. To je Liga prvaka gdje je u sezoni 2020/2021 došao do finala, ali je City poražen od Chelseaja s 1:0.

Podsjetimo, prije Cityja Guardiola je s klupe vodio Barcelonu i minhenski Bayern.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi