Samba u perfektnoj izvedbi!
Foto - EPA

Brazil razbio Ganu

Samba u perfektnoj izvedbi!

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Brazila savladala je večeras u Le Havreu u prijateljskom meču selekciju Gane s 3:0.

Karioke su lagano stigle do trijumfa protiv jedne od najboljih afričkih selekcija. Posao je bio završen već u prvom poluvremenu kada su Brazilci postigli sva tri gola.

Do vodstva Brazil stiže u devetoj minuti. Nakon kornera Raphinhe sjajan u skoku je Marquinhos i pogađa mrežu Gane za prednost od 1:0.

Napadi ove selekcije nisu stali. Redale su se šanse pred golom Gane, a u 28. minuti viđen je zaista odličan gol. Neymar dodaje do Richarlisona, a napadač Tottenhama prekrasno pogađa za 1:0.

Ovaj duo kreator je i trećeg gola svoje selekcije. Ovog puta nakon prekida Neymar ubacuje, a Richarlison glavom pogađa drugi put u ovom duelu za rezultat poluvremena od 3:0.

Nastavak meča ne donosi previše uzbuđenja. Brazilci su lagano odrađivali posao, pa je najbolju šansu imala Gana. Andre Ayew pogađa prečku u 57. minuti.

Oglasi

Do kraja se rezultat nije mijenjao. Ostalo je 3:0 i Brazil je pokazao da je zaista u sjajnoj formi dva mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru.

[twitter]https://twitter.com/Brunoli09234175/status/1573405561441648640[/twitter]

Samba je večeras, barem u prvih 45 minuta izgledala perfektno i izabranici selektora Titea sigurno će biti glavni favoriti za titulu najbolje selekcije svijeta.

Brazil naredni izazov ima za četiri dana protiv Tunisa, a u Kataru su u grupi s Kamerunom, Srbijom i Švicarskom.

Treba svakako istaći da je večeras za selekciju Gane debitovao nekadašnji reprezentativac Španije Inaki Williams, koji je nedavno promijenio sportsko državljanstvo i odabrao je zemlju svojih roditelja.

Prijateljski meč:

Brazil - Gana 3:0

Top Komentari

SarajFK
Prosjecna ekipa. U Evropi bi bili u B diviziji!
1 3
retro
Sljivotresu elementu rafinja i nejmar pogadjali za 1-0... ja sam impresioniran ovim novinarskim umjecem hahaahahah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi