"Brazil i Argentina su favoriti, Belgija sigurno može daleko"

Anketa među mostarskim sportašima

"Brazil i Argentina su favoriti, Belgija sigurno može daleko"

Pred sami početak SP u nogometu, napravili smo malu anketu među mostarskim sportašima, kako bivšim tako i sadašnjim. Pitali smo ih što misle o favoritima predstojećeg SP, tko bi mogao iznenaditi, te za koga navijaju. 

Ivo Džidić, nekadašnji nogometaš Zrinjskog, Širokog, te zagrebačkog Dinama ovako vidi stvari u Rusiji:

"Nijemci, Španjolci, Francuzi su po meni top reprezentacije i sigurno spadaju u krug najužih favorita, ali Brazilu dajem najviše šansi. Mislim da je vrijeme za njih, imaju i ono negativno iskustvo s Nijemcima sa prošlog SP iz kojeg su sigurno izvukli velike pouke. Mislim da su gladni velikog uspjeha. Argentina ima velika imena, jaku reprezentaciju, ali ne znam koliko su timski ozbiljni u ovom trenutku. Belgija ima jak tim sa 22 podjednaka igrača koji igraju po vrhunskim klubovima i mogli bi biti veliko iznenađenje turnira. Navijam za Hrvatsku koja nije briljirala u pripremama. Imaju tešku, neizvjesnu skupinu, puno ovise o prvoj utakmici. Otvaranje s Nigerijom će usmjeriti daljnji razvoj situacije. Mogu igrati sa svakim, ali i pokleknuti protiv autsajdera. Nisam vidio sigurnost neku, ali uzdam se u vezni red Dalićevog sadraca koji je jedan od boljih na turniru ali mislim da samo to ipak nije dovoljno, no vidjet ćemo", govori Džidić za SportSport.ba

Vedran Princ, kapetan košarkaša HKK Zrinjski, novih prvaka Bosne i Hercegovine favorizira južnoameričke selekcije:

"Favoriti su po meni i to izraženi, Brazil i Argentina. Volio bih da to bude Argentina zbog velikog Lea Messija, da s velikim naslovom zaokruži svoju veličanstvenu karijeru. Belgija, koja ima strašne individualce sigurno može daleko, ne bi bilo čak ni veliko iznenađenje da naprave veliki rezultat jer imaju ogroman izbor sjajnih nogometaša. Navijam za Hrvatsku naravno, ali jako mi je žao što nema Talijana, mog omiljenog tima, no što je tu je. Hrvatska može proći skupinu, a onda, ako se poslože neke stvari može otići i dalje".

Krešimir Kordić, najbolji strijelac u povijesti HŠK Zrinjskog mišljenja je da bi reprezentacije sa Crnog kontinenta mogle biti hit ovog Svjetskog prvenstva:

"Pa siguran sam da je pree nama nikad izjednačnije prvenstvo. Mislim da 7,8 reprezentacija ima podjednake šanse za naslov svjetskog prvaka. Ne bih se iznenadio kad bi neka afrička reprezentacija daleko dogurala. Pored brzine i fantastičnih fizikalija koje su ih uvijek krasile, uz naravno i dosta vrhunskih znalaca ,mislim da su i u taktičkim detaljima dosta napredovali, a to im je predstavljalo najveći hendikep dosad. Naravno, navijam za Hrvatsku i očekivam da će proći dalje iz svoje skupine, a poslije je sve moguće", veli Kordić, igračka legenda Zrinjskog.

- Statistički najbolji igrač minule sezone u PL, desno krilo HŠK Zrinjskog Miloš Filipović naravno navija za svoju Srbiju i nada se da bi baš ona mogla biti "dark horse" na SP.

"Pa ja bih volio da Srbija bude iznenađenje prvenstva. Navijam za Srbiju naravno, ali najviše šanse dajem Brazilu. Tu je još veliki broj reprezentacija koje imaju pravo nadati se velikom rezultatu ali mislim da su Brazilci ipak malo kvalitetniji od ostalih. Imaju, bar po meni, najbolju ekipu. Iskreno, volio bih i da selekcija Hrvatske napravi nešto veliko. Uvijek sam na strani selekcija iz regije. Nadam se da će i Srbija i Hrvatska proći skupine i uhvatiti se u borbu za što bolji plasman".

Kapetan mostarskih rukometaša, HMRK Zrinjskog, veliki je navijač reprezentacije Hrvatske na ovom prvenstvu:

"Naravno, simpatije su na strani reprezentacije Hrvatske, nadam se i vjerujem da su kadri učiniti nešto veliko u jednoj od posljednjih prigoda za ovu generaciju. Izraziti favorit po meni su Brazilci, najkompletniji su i vidi se da su spremni za iskorak. Od mogućih favorita iz sjene mislim da reprezentacija Belgije ima i mogućnost i šansu da napravi dobar rezultat na ovom SP".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Goran Karačić, bivši golman Zrinjskog, sadašnji čuvar mreže Adanaspora iznenađenje turnira vidi u jednoj skandinavskoj selekciji.

"Neću otkriti toplu vodu kad kažem da je Brazil prvi favorit Svjetskog prvenstva u Rusiji. Vidim ih kao prvake, mada je i više nego dovoljno i drugih ekipa koje bi mogle otići do kraja. Navijam za Hrvatsku i nadam se da izbornik Dalić može nešto napraviti s ovom selekcijom, a mislim da iznenađenje turnira može biti Island. Čvrsti su i neugodni, imaju iskustvo dobrog rezultata sa EP i po meni ne bi bilo iznenađenje da nekom od favorita pomrse račune".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti