Neymar imenovao budućeg fudbalskog kralja, Endrick ne može da vjeruje da to nije on

Ko će biti buduća velika zvijezda?

Neymar imenovao budućeg fudbalskog kralja, Endrick ne može da vjeruje da to nije on

Edmir Škorić

Brazilski napadač Neymar, koji je i dalje povrijeđen, upitan je da izabere koji mladi talent bi mogao biti sljedeća velika zvijezda, a interesantno da njegov izbor nije bio njegov sunarodnjak Endrick.

Endrick je ranije dogovorio transfer u Real Madrid i sa samo 16 godina postao je član brazilske reprezentacije. Smatra se jednim od najvećih talenata u svijetu, ali Neymar ga ne vidi kao sljedeću veliku zvijezdu.

On je postao tek drugi igrač u brazilskoj historiji nakon Pelea koji je zabio u uzastopnim nastupima prije nego što je napunio 18 godina, pogodivši mrežu u prijateljskim mečevima protiv Engleske i Španije.

Bivši igrač PSG-a i Barcelone, koji sada igra za Al-Hilal u Saudijskoj Arabiji, stoga je sve iznenadio kada je umjesto Endricka na prvo mjesto stavio Estevaa Williana iz Palmeirasa, kluba za koji nastupa i Endrick.

"Mislim da je Estevao iz Palmeirasa veliki talent koji buja u brazilskom fudbalu. Mislim da će biti genij", rekao je Neymar.

Estevao, koji također ima 17 godina, pridružit će se Chelseaju sljedećeg ljeta nakon što je londonski klub dogovorio ugovor s krilnim napadačem iz Palmeirasa za oko 34 miliona eura.

Oglasi

32-godišnjak nije jedini Brazilac koji hvali mladića budući da bivši veznjak Middlesbrougha i osvajač Svjetskog prvenstva Branco vjeruje da je Estevao najbolji igrač kojeg je vidio u Brazilu od Neymara.

"Prošlo je dosta vremena otkako smo imali tu djecu, a Brazil ima spektakularnu generaciju. Brazil će 2026. biti vrlo jak, stići će na SP sa snagom, brzinom i kvalitetom.

Estevao, za mene, uz dužno poštovanje prema drugima, ovo je nešto ozbiljno, nešto što nikada nisam rekao, a reći ću - od Neymara, on je najveći igrač rođen u Brazilu kojeg sam gledao".

Endrick i Estevao bit će velike zvijezde svjetskog fudbala u budućnosti. Jedan u Realu, drugi u Chelseajau, a nisu ni punoljetni.

Za razliku od Endricka, 17-godišnji Estevao nije igrao za prvi tim Brazila, čak ni za U21 reprezentaciju. Ima jedino pet nastupa i tri gola za kadetsku brazilsku reprezentaciju. Ponikao je u Palmeirasu, koji ga je sada prodao Chelseaju, ali nije poznato ide li već ovog ljeta u zapadni London.

U međuvremenu Brazil nastvlja svoju borbu za novi trofej na Copa Americi u SAD-u. Brazilci večeras igraju protiv Kostarike svoj prvi meč u grupi D, a u istoj grupi su još Paragvaj i Kolumbija. Dvije prvoplasirane reprezentacije proći će u četvrtfinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi