Igrači Brazila podigli glas protiv predsjednika Saveza i Copa Americe: Naš stav je jasan!
Foto - EPA

Ne žele igrati

Igrači Brazila podigli glas protiv predsjednika Saveza i Copa Americe: Naš stav je jasan!

M. Šljivak

Fudbaleri Brazila ne žele igrati na Copa Americi.

Igrači ove selekcije zabrinuti su zbog Covid situacije u svojoj zemlji i smatraju da se Copa America ne bi trebala igrati.

Ipak, protiv sebe imaju predsjednika Fudbalskog saveza Rogerija Cabocla. On je prihvatio organizaciju Cope i to je naljutilo fudbalere koji ne žele igrati.

Nakon utakmice protiv Ekvadora oglasio se Casemiro.

"Naša pozicija je jasna i čitav svijet zna naš stav po ovom pitanje", rekao je Casemiro i dodao je:

"Ne želimo previše pričati o tome, ali želimo da dignemo glas o ovoj situaciji i to ćemo učiniti nakon Paragvaja. Ne bune se samo igrači koji igraju u Evropi, svi smo u ovom skupa", poručio je vezista Real Madrida.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, Caboclo je izazvao pravi gnjev nakon što je kritikovao rad selektora Titea. Zbog toga je ovaj želio podnijeti ostavku.

To za igrače na dolazi u obzir. Oni uživaju u radu sa ovim stručnjakom i nema dileme da će se žestoko pobuniti protiv Cabocla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi