Tektonska pomjeranja u Brazilu nakon što ih je Hrvatska poslala kući
Brazil očekuju velike promjene u i oko reprezentacije.

Mnoge promjene ih čekaju

Tektonska pomjeranja u Brazilu nakon što ih je Hrvatska poslala kući

E. Ganibegović

Inostrani mediji pišu kako će fudbalska reprezentacija Brazila doživjeti mnoge promjene nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva u Kataru. Očekuju se promjene u i oko reprezentacije.

Iako su bili prvi favoriti turnira, reprezentacija Brazila ispala je već u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Prepreka koju nisu mogli preskočiti bila je Hrvatska koja ih je nakon 0:0 u 90 minuta i 1:1 u produžecima izbacila na penale.

Mediji sada prenose kako reprezentaciju Brazila čekaju velike promjene nakon završenog nastupa na Mundijalu.

Još od februara je poznato da nakon Svjetskog prvenstva Tite ide s pozicije selektora, a opcija da ostane bila je samo ukoliko osvoje titulu.

Selektor Brazila bio je žestoko kritikovan nakon što Brazil nije osvojio turnir, a očekivalo se da će njegov sin Matheus i njegov pomoćnik Cleber Xavier također otići.

Oglasi

Abel Fereira (Palmeiras), Fernando Diniz (Fluminense), Mano Menezes (Internacional) i Dorival Junior (slobodan) imenovani su za njegove potencijalne nasljednike.

Očekuje se da će novi predsjednik FS Brazila Ednaldo Rodrigues donijeti velike odluke. Kako javlja Marca, on razmišlja o dovođenju Andresa Sancheza, koji bi mogao zamijeniti Juninha Paulistu na mjestu koordinatora tima.

Promijenit će se i mnoge stvari u svlačionici. Kostur ekipe činit će neki drugi igrači, odnosno mlađi kao što su Eder Militao, Lucas Paqueta, Vinicius i Richarlison.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, mnogo je upitnika oko nekih igrača iz "stare garde". Za Thiaga Silvu ovo je definitivno bio posljednji Mundijal, ali ne isključuje mogućnost da igra na još jednoj Copa Americi.

Dani Alves nije uopšte jasno kazao da li se planira povući, dok je Neymar ostavio veliku mogućnost da neće zaigrati na Svjetskom prvenstvu za četiri godine u SAD-u, Kanadi i Meksiku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi