Neymar je imao poseban zahtjev kod izvođenja penala, zato ga sada zovu arogantnom kukavicom
Neymar je bio u suzama nakon što je Brazil na penale ispao od Hrvatske (Foto: EPA)

Nije stigao ni da šutira

Neymar je imao poseban zahtjev kod izvođenja penala, zato ga sada zovu arogantnom kukavicom

E. Škorić

Neymar nije stigao da izvede penal za Brazil, pošto je Hrvatska već nakon četvrte serije riješila pitanje plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Hrvatska je napravila malo sportsko čudo u Kataru i izbacila velikog favorita, ekipu Brazila, nakon velike borbe koja je trajala više od 120 minuta.

U 90 minuta bilo je 0:0, da bi Neymar u 105. pogodio za vodstvo Brazila, ali je uslijedio haldan tuš za Brazilce jer je Petković u 117. minuti izjednačio na 1:1, te odveo dramu u penale.

Rodrygov penal brani Livaković, a u 4. seriji Marquinhos je pogodio stativu i tako prije zadnje serije Hrvate poslao u ekstazu.

Strijelac jedinog gola za Brazil, Neymar, nije stigao ni da šutira penal. On je trebao biti izvođač petog penala, a sada su navijači širom društvenih mreža, naročito oni brazilski, pronašli razlog zašto je PSG-ova zvijezda trebala pucati tek u 5. seriji.

Oglasi

Naime, vjeruje se da je Neymar bio čuvan za kraj, za taj odlučujući udarac kako bi on bi konačan heroj, ali ispao je u očima mnogih kukavica.

"Ne razumijem razmišljanje da se najbolji izvođač penala stavi na posljednje mjesto", rekao je Si Lloyd na Twitteru.

"Mogao je biti slavan, ali je ili glupost ili vrhunska arogancija misliti da će tako ispasti. Natjerate ih da idu prvi i da pucaju penal i daju gol. Ako je, kao što neki misle, sam Neymar inzistirao na tome da on puca peti, onda nula simpatija prema njemu".

"Nikad neću shvatiti zašto će najbolji izvođač jedanaesteraca neke ekipe izvesti 5. jedanaesterac. Neymar je trebao izvesti prvi, to bi im promijenilo raspucavanje", dodao je drugi navijač.

Oglasi

"Igrači poput Neymara, Ronalda ili Salaha uvijek pucaju peti, jer obično se tada zabija za slavne momente. Ovaj put nije upalilo", dodaje još jedan navijač u raspravi koja se vodila na Twitteru.

Tite je uklonio većinu svojih prvih napadača tokom utakmice, ostavljajući vrlo malo očitih opcija u raspucavanju. Problem za Neymara, kao i za mnoge igrače koji treba da izvedu peti jedanaesterac, je taj što se redoslijed ne može promijeniti, vjerovatno bi se pojavio ranije kada je vidio da je Rodrygo promašio.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Brazilske novinare zbunjuje i sam izbor igrača koji su pucali penale, naročito to što je Tite dao da penal puca stoper Marquinhos.

Nakon utakmice Tite je odmah dao ostavku, a Brazilcima ostaje još jedna bolna rana u potrazi za šestim naslovom svjetskog prvaka i prvim od 2002. godine. Dvadeset godina čekanja i još četiri najmanje...

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Zelimo vise tekstova o LIVAKOVICU, PETKOVICU, ORSICU..smarate vise sa ovim PLACKAMA..
5 8
Zulfikar
Nemoj da places Neymare jer nije sramota izgubiti od Hrvatske. Ta ista Hrvatska bi bila prvak svijeta 2018 da su imali imalo laksi put do finala, dakle nakon 3 utakmice produzetaka i penala cekala ih odmorna Francuska.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi