Tite napravio čak 10 promjena u sastavu za Kamerun, ali i pored toga ekipa izgleda zastrašujuće

Brazilci već osigurali plasman dalje

Tite napravio čak 10 promjena u sastavu za Kamerun, ali i pored toga ekipa izgleda zastrašujuće

Endin Čaušević

Fudbaleri Brazila već su osigrali plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru zbog čega selektor Tite može u posljednjem kolu grupne faze protiv Kameruna odmoriti većinu fudbalera, ali i pored silnih promjena sastav Karioka i dalje izgleda zaista nevjerovatno.

Brazilci su ostvarili pobjede protiv Srbije i Švicarske zbog čega je njihovo mjesto u osmini finala ovog takmičenja već osigurano, te Tite ima mogućnost da odmori većinu fudbalera što će gotovo sigurno uraditi.

Mediji u Brazilu objavili su danas da je Tite već spremio brojne promjene u sastavu ove reprezentacije i da će šansu čak dobiti i iskusni Dani Alves koji će vjerovatno zaigrati od prve minute.

Tako će Alves nakon samo nekoliko dana srušiti rekord Thiaga Silve i postat će najstariji igrač u historiji Brazila koji je upisao nastup na Svjetskom prvenstvu.

Alves će upisati novi nastup za Mundijalu iako niko nije ni slutio da će ga Tite pozvati u reprezentaciju, ali čini se da nije mogao očekivati ljepši oproštaj od reprezentacije Brazila.

No, pored Alvesa očekuje se da će Tite napraviti još čak devet promjena u početnom sastavu, ali bez obzira na to sastav Brazila i u tom slučaju izgleda zaista nevjerovatno.

Oglasi

Tite će mijenjati i golmana jer se očekuje da umjesto Alissona protiv Kameruna brani Ederson, a čini se da će samo Eder Militao biti taj koji će ostati u početnom sastavu i za ovu utakmicu.

Vjerovatni sastav Brazila: Ederson, Dani Alves, Militao, Bremer, Telles, Fabinho, Guimares, Antony, Martinelli, Rodrygo, Gabriel Jesus.

   Vjerovatni sastav Brazila za utakmicu protiv Kameruna

Jasno je da ni u ovoj utakmici neće biti povrijeđenog Neymara za kojeg je uopšte upitno da li ćemo ga više gledati na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, očekuje se da u ovom meču uopšte neće igrati Richarlison, Vinicius Junior, Raphinha, Casemiro, Thiago Silva i Alisson.

Utakmica između Brazila i Kameruna igra se u petak s početkom u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi