Izgleda da Alisson uopšte nije potreban reprezentaciji Brazila
Brazil protivnicima nije dopustio niti jedan šut u okvir gola u prva dva kola.

Inernetom kruže šale

Izgleda da Alisson uopšte nije potreban reprezentaciji Brazila

Eldar Ganibegović

Brazil je druga reprezentacija, nakon Francuske, koja je izborila osminu finala Svjetskog prvenstva, a to su učinili bez da su im protivnici šutirali u okvir gola.

Fudbalska reprezentacija Brazila je nakon dva kola u grupnoj fazi obezbijedila plasman u osminu finala Mundijala u Kataru.

Karioke su u prvom kolu golovima Richarlisona s 2:0 savladale Srbiju, da bi u drugom s 1:0 pala Švicarska.

U preostaloj utakmici Brazil će za dva dana igrati protiv Kameruna i vrlo vjerovatno ovjeriti prvo mjesto u grupi G.

# TIM UTA BOD GR
1. Brazil 2 6 3:0
2. Švicarska 2 3 1:1
3. Kamerun 2 1 3:4
4. Srbija 2 1 3:5

Dakle, Brazil u prve dvije utakmice u Kataru nije primio gol (isto su uspjeli još samo Marokanci).

Ipak, zanimljivo je da protivnici Brazila, odnosno Srbija i Švicarska, nisu uspjeli uputiti niti jedan udarac u okvir gola južnoameričke reprezentacije.

I jedna i druga selekcija su uputile po četiri udarca prema golu Brazila, ali niti jednom Alisson nije morao de interveniše.

Zbog toga internetom kruže šale na račun Alissona, golmana Brazila, za kojeg se piše da na Svjetskom prvenstvu ima jedno brijanje i nijednu odbranu, što se na engleskom jeziku i rimuje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Shaves in World Cup : 1 Saves in World Cup : 0 Alisson Beckar (বেকার) for you 🤣🤣🤣🤣 #Bhola

Posted by Troll Football EU on Tuesday, November 29, 2022

Brazil je svakako veliki favorit protiv Kameruna za dva dana, a vidjet ćemo da li afrička selekcija može značajnije ugroziti Alissonovu mrežu, nego što su to uradili Srbi i Švicarci koji će igrati utakmicu za drugo mjesto, ukoliko Kamerun ne napravi čudo protiv Brazila, mada bi i tada morali čekati trijumf Srbije da prođu dalje. 

Top Komentari

King_Kenny
...imao 1 brijanje na SP,a 0 odbrana hahaha...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi