Karioke prepotentne Srbe spustile na zemlju uz najljepši gol ovog Svjetskog prvenstva
Kada pogledamo statistiku i propuštene šanse, Srbija može biti i zadovoljna ovim rezultatom.

Richarlison dominirao

Karioke prepotentne Srbe spustile na zemlju uz najljepši gol ovog Svjetskog prvenstva

E. Ganibegović

U okviru prvog kola u grupi G Brazil je rezultatom 2:0 savladao selekciju Srbije. Briljirao je Richarlison i postigao oba pogotka, a drugi je zaista ljepotica prvenstva.

Velika euforija vladala je u Srbiji prije ove utakmice, najavljivana je i borba za titulu prvaka svijeta, no sada je sve splasnulo. Ipak, ništa nije isključeno jer će se Orlovi s Kamerunom i Švicarskom boriti za prolazak u osminu finala.

Protiv Brazila se večeras jednostavno nije moglo. Jeste, ali u prvom poluvremenu. Lošem prvom poluvremenu u kojem je disciplinovana Srbija držala nulu.

Ipak, drugo poluvrijeme Brazilci otvaraju sjajnom šansom za Raphinhu, ali istakao se i odbranio njegov šut Milinković-Savić.

Minuta je bila 60. kada je Alex Sandro odličio da raspali po lopti s distance, sjajno je to uradio, ali pogodio samo desnu stativu. 

Dvije minute kasnije Brazil dolazi do vodstva. Neymar je tražio prostor za šut, nije ga našao, dodao je loptu do Viniciusa koji šutira, Milinković-Savić brani, ali loptu odbija direktno na nogu Richarlisonu koji pogađa za vodstvo Brazila. Taj gol pogledajte klikom OVDJE

Oglasi

Nije se balkanska ekipa ni oporavila od šoka, a Richarlison postiže novi gol. I to kakav. Ljepotica prvenstva. Riječi za opis nisu potrebne, pogledajte OVDJE kako je to izgledalo.

Srbija je krenula naprijed, ali to im je samo stvorilo dodatne probleme nazad, pa je Brazil napravio nekoliko sjajnih šansi i definitivno Piksi i ekipa mogu biti zadovoljni što nisu primili još neki gol.

Casemiro je u 81. minuti sjajno šutirao i pogodio prečku, da bi dvije minute kasnije Milinković-Savić zaustavio udarac Freda.

Tri minute prije kraja utakmice u dobroj je šansi bio i Rodrygo, no njegov udarac odlazi tik preko gola Srbije.

U ovoj grupi danas je Švicarska s 1:0 savladala Kamerun, a u narednom kolu već za četiri dana Brazil će igrati upravo protiv njih, dok Srbiju očekuje duel s Kamerunom gdje su svakako favoriti za pobjedu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svjetsko prvenstvo, grupa G, 1. kolo:

Brazil - Srbija 2:0 (Richarlison 62', 73')

Top Komentari

axel42
Očerupani orlovi!! Drago mi samo zbog onih u Banja Luci!
26 0
Orlovi rano lete. Ćiju, ćiju, tup.
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi