Došao u Katar da bodri Brazil protiv Srbije, pa saznao da ne može ući na stadion

Mora ostati u hotelskoj sobi

Došao u Katar da bodri Brazil protiv Srbije, pa saznao da ne može ući na stadion

E. Čaušević

Brazil i Srbija igraju večeras veliki derbiju u okviru prvog kola grupne faze Svjetskog prvenstva, a ovaj meč s tribina trebao je pratiti i legendarni napadač Ronaldo koji je svega nekoliko sati pred susret saznao loše vijesti.

Ronaldo je doputovao u Katar kako bi pratio utakmice Svjetskog prvenstva, a prvenstveno se to odnosi na mečeve reprezentacije Brazila koja je glavni favorit za osvajanje zlatne medalje.

U Brazilu već 20 godina čekaju na titulu prvaka svijeta i nadaju se da će se to konačno desiti u Kataru gdje svoju avanturu Karioke počinju večeras protiv selekcije Srbije.

Brazil je posljednji put prvak bio 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji kada je glavni junak bio upravo Ronaldo koji je blistao na tom Mundijalu, a u finalu je s dva gola srušio Njemačku.

Ronaldo je doputovao i u Katar da prati mečeve reprezentacije Brazila, te je večeras trebao biti na tribinama protiv Srbije, no objavljeno je da se to nažalost neće desiti.

Naime, brazilski mediji objavili su da je potvrđeno da Ronaldo ne može biti večeras na tribinama stadiona 974 u Dohi zbog toga što je bio pozitivan na koronavirus na jučerašnjem testiranju.

Oglasi

Brazilski Globo piše da je Ronaldo bio itekako razočaran kada su mu javi da je pozitivan na koronu, te je on odmah morao u obaveznu izolaciju u svojoj hotelskoj sobi u Dohi.

Ronaldo je imao blage simptome prehlade ovih dana i morao se testirati, te je nažalost bio pozitivan zbog čega sigurno neće moći večeras uživo da prati utakmicu Brazila i Srbije.

Za legendarnog napadača ovo je drugi put da je pozitivan na koronavirus, a prvi put to je bilo u januaru ove godine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ronaldo će u izolaciji morati biti najmanje tri dana nakon čega će ponovo imati mogućnost da se testira i ukoliko bude negativan dobit će dozvolu da napusti izolaciju.

Tako da se Ronaldo sigurno nada da neće morati propustiti još neku utakmicu Brazilaca. Naredni meč Karioke igraju 28. novembra protiv Švicarske, a zatim im slijedi duel protiv Kameruna 2. decembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi