Brazilci tvrde da je Tite spremio ultra ofanzivnu formaciju sa četiri napadača za Srbiju

Hoće li Piksi imati odgovor?

Brazilci tvrde da je Tite spremio ultra ofanzivnu formaciju sa četiri napadača za Srbiju

Esmer Oštraković

Jedna od najzanimljivijih utakmica 1. kola grupne faze Svjetskog prvenstva biti će odigrana večeras od 20 sati, a protivnici su Brazil i Srbija.

Brazil je naravno jedan od glavnih favorita za osvajanje ovogodišnjeg Mundijala, dok se Srbija smatra reprezentacijom koja svima može napraviti veliki problem.

Brazilski mediji smatraju da će Tite protiv Srbije izvesti najofanzivniju moguću postavu, te da će od prve minute ići na pobjedu.

Tako se očekuje sledeća postava za susret protiv Srbije:

Alisson, Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Alex Sandro, Casemiro, Lucas Paqueta, Raphinha, Neymar, Vinicius, Richarlison

Još uvijek nije poznato u kojoj vormaciji će igrati Brazilci, jer navodno Tite razmišlja o formaciji 4-2-4.

Oglasi

Ukoliko ne odabere tu formaciju onda će sasvim sigurno igrati u formaciji 4-3-3, ali samo Casemiro će biti defanzivno orijentisan.

Ovo će sasvims isgurno Srbiji ostaviti dosta prostora na sredini terena, a vidjet ćemo da li će ga oni iskoristiti.

Ostaje da vidimo da li će ova postava zaista večeras istrčati na teren ili će tu umjesto Paquete biti Fred u prvoj postavi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kako god bilo Brazil je u ovoj utakmici favorit, kao i na samom Mundijalu, ali Srbija će čekati svoju priliku da iznenadi.

U prvoj utakmici u ovoj grupi koja je odigrana danas Švicarska je sa minimalnih 1:0 ostvarila pobjedu protiv Kameruna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi