Brazilci odradili trening utakmicu, a Argentinci napustili stadion

Tužna noć u Recifeu

Brazilci odradili trening utakmicu, a Argentinci napustili stadion

E. Čaušević

Nevjerovatne scene gledali smo večeras u Recifeu gdje je prekinuta utakmica između Brazila i Argentine.

Meč je počeo u 21 sat kako je i planirano, ali je samo pet minuta nakon toga prekinut jer su zdravstveni radnici ušli na teren zbog nekoliko igrača Argentine koji su prekršili COVID protokol.

Naime, četvorica igrača Argentine nisu prijavila da su bili u posljednjih 14 dana u Engleskoj kako bi izbjegli obaveznu izolaciju po dolasku u Brazil, a dva sata pred meč objavljeno je da ne mogu igrati.

Brazilci su jasno objasnili kako su pravila prekršena i zašto Emiliano Martinez, Giovanni Lo Celso, Cristiano Romero i Emiliano Buendia moraju da odmah napuste ovu zemlju.

No, nakon toga CONMEBOL je dopustio igračima Argentine da nastupe, a trojica su bila čak u početnom sastavu.

Ipak, nakon početka meča zdravstveni radnici su ušli na teren i tražili od njih da izađu, a nakon toga su svi Argentinci odlučili da odu u svlačionicu i odbili su da nastave utakmicu.

Brazilci su u međuvremenu odlučili da odrade trening utakmicu, a s druge strane Argentinci su napustili stadion i uputili se ka aerodromu.

Još uvijek nije poznato kakve sankcije će dobiti Brazil i Argentina i ko će na kraju da plati ceh za nevjerovatan cirkus koji smo večeras vidjeli.

Top Komentari

Marco_Materazzi
Cirkus je ovaj nepostojeci virus!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi