Cirkus se nastavlja: Brazilci se podijelili između sebe da odigraju trening utakmicu

Argentinci čekaju prevoz za aerodrom

Cirkus se nastavlja: Brazilci se podijelili između sebe da odigraju trening utakmicu

Endin Čaušević

Utakmica između Brazila i Argentine prekinuta je večeras u petoj minuti nakon što su zdravstveni radnici ušli na teren.

Naime, dva sata pred početak utakmice objavljeno je da su četvorica igrača Argentine prekršila COVID protokol i da ne mogu večeras da igraju, te da što prije moraju napustiti teren.

U pitanju su Emiliano Martinez, Giovanni Lo Celso, Cristiano Romero i Emiliano Buendia koji nisu prijavili da su boravili u Engleskoj u prethodnih 14 dana zbog čega su morali u obaveznu izolaciju.

No, u sve se upetljao i CONMEBOL iz kojeg su poručili da igrači Argentine imaju pravo da igraju i pored pravila u Brazilu, te da domaći također moraju da igraju i ukoliko to odbije meč će dobiti Argentina sa 3:0.

Utakmica je počela u 21 sat, ali je prekinuta samo nekoliko minuta nakon toga nako što je nekoliko nepoznatih osoba ušlo u teren.

Ispostavilo se da su to zdravstveni radnici koji su od navedenih igrača tražili da napuste teren jer su trojica čak bila u početnoj postavi. Argentinci su nakon toga napustili teren i odbili da nastave meč.

Lionel Messi je izašao nakon toga i razgovarao s jednim od službenih lica i poručio je da nikome nije jasno zašto nisu dobili ranije obavijest o tome jer su već tri dana u Brazilu.

Nakon što je postalo jasno da se utakmica neće nastaviti igrači reprezentacije Brazila su izašli na teren kako bi odradili barem trening, te su se podijelili između sebe kako bi odigrali trening utakmicu.

[streamable]https://streamable.com/fsvvoo[/streamable]

Još uvijek nije poznato šta će CONMEBOL odlučiti i kakve sankcije očekuju ove selekcije, ali mnogi navode da će Argentinci dobiti ovaj meč za zelenim stolom.

Top Komentari

Vela82
Zanimljivije bi mi ovo bilo gledat
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti