Fudbal je pobijedio: Najljepša scena viđena je nakon epskog skandala

Meč Brazila i Argentine prekinut

Fudbal je pobijedio: Najljepša scena viđena je nakon epskog skandala

A. Čaušević

Pet minuta igralo se na Corinthians Areni. Najavljeni spektakl između Brazila i Argentine je prekinut kada je počeo. 

Do sada neviđene scene u modernom fudbalu. Inspektori i zdravstvena komisija upadaju u teren da privedu igrače Argentine koji su prekršili brazilski Covid protokol.

Dva sata prije utakmice saopšteno je da četvorica Argentinaca ne mogu igrati večeras jer su prekršili COVID protokol i naređeno im je da što prije napuste Brazil.

U pitanju su Emiliano Martinez, Giovanni Lo Celso, Cristiano Romero i Emiliano Buendia koji nisu prijavili da su boravili u Engleskoj u prethodnih 14 dana zbog čega su morali u obaveznu izolaciju.

Martinez, Lo Celso i Romero su se našli u startnoj postavi. Utakmica je počela, trajala je nepunih pet minuta. Argentinci su otišli u svlačionicu, a Brazilci su ostali na terenu.

Oglasi

Trajalo je vjećanje neko vrijeme šta uraditi, čak se i Messi vratio iz svlačionice, ali postalo je sasvim jasno da se utakmica neće nastaviti zašto je stigla i zvanična potvrda.

I dok su Argentinci na neki način "deportovani" iz Brazila, domaćin je između sebe odigrao trening utakmicu.

Ipak, da pobijedi fudbal pobrinuli su se Leo Paredes i Neymar i to neposredno nakon što su Argentinci krenuli da napuštaju stadion.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Naime, Paredes se vratio na teren, pozvao Neymara i razmijenio reprezentativni dres sa svojim klupskim saigračem.

Inače, i Brazilci i Argentinci u septembarskom prozoru trebaju odigrati još po jedan meč i to protiv Perua, odnosno Bolivije.

Top Komentari

Nije.bitno
Ljudi zajedno inače igraju. Nijevto nikakva vijest
3 0
Medo-Brundo
O cemu vi?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi